Νέος Βουτζάς: Υποχώρησε το έδαφος και βυθίστηκαν σπίτια απο το χιόνι και την βροχή!

Hktq2s1644092114494
Facebook
Twitter
LinkedIn

Απίστευτες οι εικόνες από τον Νέο Βουτζά, που δείχνουν το έδαφος να έχει υποχωρήσει παρασέρνοντας τρία σπίτια.

Τα σπίτια  ήταν χτισμένα πάνω σε ρέμα,  και βούλιαξαν, καθώς η καθίζηση που ήταν στα 20 εκ. έχει φθάσει στα τρία μέτρα, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τα χιόνια των προηγούμενων ημερών.

Το ρέμα όπως φαίνεται καθημερινά καταπίνει τα εν λόγω σπίτια. Το σπίτι που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές έχει εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους του, ενώ και οι ένοικοι των γειτονικών σπιτιών ανησυχούν.

«Ήταν μέσα οι άνθρωποι. Στην αρχή καθίζηση ήταν μικρή και τρόμαξαν. Σε δύο μέρες έπεσε στους 20 πόντους. Οι επόμενες βροχές το πήγαν πιο κάτω, τα χιόνια ακόμα πιο κάτω», είπε στο MEGA ο Ευάγγελος Μπουρνούς, δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Μάλιστα, το σπίτι που έχει βυθιστεί παρασέρνει και τα γειτονικά σε αυτό, το διπλανό βυθίζεται και κινδυνεύουν και άλλα. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου να εγκαταλείψουν τα σπίτια, όμως παραμένουν σε αυτά και βρίσκονται μονίμως σε κατάσταση συναγερμού.

«Αμέσως μετά τη φωτιά τον Ιούλιο του ‘18, η λεγόμενη φωτιά του Ματιού, Νοέμβριο, Δεκέμβριο έως Μάρτιο έριξε 425 χιλιοστά βροχής. Τότε υποχώρησε η μισή μάντρα του οικοπέδου μου και έφυγε το μισό οικόπεδο στο ρέμα

Το συγκεκριμένο σπίτι όπως και τα γειτονικά, είναι χτισμένο πάνω στο ρέμα του Νταού το οποίο, όπως λέει ο δήμαρχος, το 1968 τεμαχίστηκε σε οικόπεδα. «Εγώ δε θα το έπαιρνα αλλά οι άνθρωποι αγόρασαν οικόπεδο εντός σχεδίου. Υπεύθυνη είναι η κεντρική πολιτεία. Το αγόρασαν σε φθηνότερη τιμή αλλά η φύση εκδικείται 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.