Νίκος Δένδιας: Ευθείες απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα

220123133328 dendias
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανεβάζει τους τόνους ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για το θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών. Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από το Ντουμπάι είπε μεταξύ των αλλων: “Δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που γίνονται κατά παράβαση των συμφωνιών για τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς“.

Ευθείες απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα έδωσε ο Νίκος Δένδιας από το Όσλο. “Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου” ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία επιλέγει εν μέσω μιας κρίσιμης συγκυρίας για τη Δυτική Συμμαχία, με όλα όσα εξελίσσονται στην Ουκρανία, κι ενώ το ΝΑΤΟ πρέπει να δείξει συνοχή και ενότητα, να υποσκάψει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, τόνισε στην ΕΡΤ πως η χώρα του υποστηρίζει το Διεθνές Δίκαιο. “Η δημοκρατία της Σερβίας υποστηρίζει σθεναρά την εφαρμογή του διεθνούς δημοσίου δικαίου στην κυπριακή περίπτωση και σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία” είπε χαρακτηριστικά.

Η τουρκική προκλητικότητα αναμένεται να τεθεί στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετέχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.