Ουκρανία: Ανακοίνωσαν την κατάρριψη πέντε Ρωσικών αεροσκαφών…

Oukraniastratos2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν”, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε στο ανατολικό τμήμα της χώρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του στρατού της Ρωσίας, που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Κιέβου.

«Πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Από τα ξημερωματα έχουν ξεκίνησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις εικόνες που έρχονται από το Κίεβο, τη Μαριούπολη, την Οδησσό, πολλές περιοχές του Ντονμπάς να είναι σοκαριστικές.

Από το πρωί της Πέμπτης ακούγονται εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και τη Μαριούπολη, ενώ οι σειρήνες ηχούν εκκωφαντικά στο Κίεβο από όπου χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν με τα αυτοκίνητά τους, αν και ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε να μείνουν στα σπίτια τους όπου εκεί είναι πιο ασφαλείς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Πκγή ιν.γρ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.