Πατριάρχης Μόσχας: Ο πόλεμος γίνεται εναντίον των αντίχριστων και αμαρτωλών

Patriarxis mosxas
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με το άνοιγμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο πατριάρχης  Μόσχας  Κύριλλος είπε ότι ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας σημαίνει και τον πόλεμο εναντίον των αντίχριστων και αμαρτωλών τρόπων ζωής και έφερε σαν παράδειγμά τους το Gay Pride, δηλαδή την παρέλαση των ομοφυλοφίλων.

«Για να μπεις στο κλαμπ αυτών των χωρών, είναι απαραίτητο να γίνει μια παρέλαση gay pride. Όχι να κάνουν μια πολιτική δήλωση, «είμαστε μαζί σας», αλλά για να κάνουμε μια παρέλαση ομοφυλοφίλων. Και ξέρουμε πώς οι άνθρωποι αντιστέκονται σε αυτές τις απαιτήσεις και πώς αυτή η αντίσταση καταστέλλεται με τη βία» είπε ο Κύριλλος.

Ο Κύριλλος αναφέρθηκε στον πόλεμο ως αγώνα «μεταφυσικής σημασίας» προκειμένου η ανθρωπότητα να ακολουθήσει τους νόμους του Θεού.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν έχει μόνο πολιτική σημασία. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό από την πολιτική. Μιλάμε για την ανθρώπινη σωτηρία» είπε.

«Αν δούμε παραβιάσεις του νόμου [του Θεού], δεν θα τα βάλουμε ποτέ με αυτούς που καταστρέφουν αυτόν τον νόμο, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ αγιότητας και αμαρτίας, και ακόμη περισσότερο με αυτούς που προωθούν την αμαρτία ως παράδειγμα ή ως ένα από τα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς» είπε ο Κύριλλος.

«Γύρω από αυτό το θέμα σήμερα υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.