Εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου -συνεχίζεται η καταστροφή

7576576
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μαίνεται για 14η συνεχή ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, τη στιγμή που οι ΗΠΑ επιτείνουν τις οικονομικές κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, επιβάλλοντας εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ενώ η Μόσχα προτείνει τη διάνοιξη νέων ανθρωπιστικών διαδρόμων για πέντε ουκρανικές πόλεις.

  • Εκκενώθηκε η πόλη Σούμι: Η βορειοανατολική πόλη Σούμι εκκενώθηκε μετά και τους φονικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν σε αυτή και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άμαχοι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Περίπου 5.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους την Τρίτη.
  • Εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα στις ΗΠΑ. Αλλά και η Βρετανία ανακοίνωσε παρόμοια μέτρα μέχρι το τέλος του 2022, ενώ η ΕΕ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την περικοπή των ρωσικών εισαγωγών σε φυσικό αέριο κατά 2/3 εντός του έτους και την πλήρη απεξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο πριν από το 2030.
  • Τα πολωνικά μαχητικά τζετ: Σύμφωνα με το CNNi, οι ΗΠΑ αποστέλλουν δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot στην Πολωνία, ως αμυντική κίνηση έναντι ενδεχόμενης πυραυλικής απειλής κατά του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του.Παράλληλα οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Πολωνίας να σταλούν εκεί μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 προκειμένου να μεταφερθούν στην Ουκρανία από αμερικανική αεροπορική βάση στη Γερμανία.
  • Υπό πολιορκία η Μαριούπολη: Τουλάχιστον 300.000 άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην υπό ρωσική πολιορκία Μαριούπολη, με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, να μιλά για ένα νεκρό παιδί που πέθανε από αφυδάτωση.
  • Οι αμερικανικές εταιρείες αποσύρονται από την Ρωσία: McDonald’s, Starbucks, Coca-Cola και PepsiCo είναι μερικές από αυτές.
  • Πηγή: CNN

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.