Βουλή: Τροπολογία για θέματα Τύπου -θεσμικό πλαίσιο της αστικής ευθύνης –

202103040934265361
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η τροπολογία  αποσαφηνίζει το θεσμικό πλαίσιο της αστικής ευθύνης – Ρυθμίζει και θέματα που αφορούν το προσωπικό της ΕΡΤ που βρίσκεται στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας

Τροπολογία που αποσαφηνίζει το θεσμικό πλαίσιο της αστικής ευθύνης των ιδιοκτητών εφημερίδων κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση με τις προωθούμενες διατάξεις: «
 Εισάγεται αντικειμενική ευθύνη και για τους μετόχους ή τους εταίρους, που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα τουλάχιστον το ήμισυ των μετοχών ή των εταιρικών μεριδίων, σε περίπτωση που ιδιοκτήτης του έντυπου είναι νομικό πρόσωπο.
 Λαμβάνονται μέτρα που εξασφαλίζουν την συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων για την άσκηση των δικαιωμάτων που προβλέπονται από την αστική και ποινική νομοθεσία, σε περιπτώσεις προσβολής έννομων αγαθών, όπως αυτών της προσωπικότητας και της τιμής μέσω δημοσιευμάτων εντύπων. Προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται ο ορισμός διευθυντή και διευθυντή σύνταξης που είναι μέλη του επαγγελματικού σωματείου δημοσιογράφων όπως επίσης η αναγραφή στο έντυπο της εφημερίδας του νομίμου εκπροσώπου , του διευθυντή σύνταξης, όπως επίσης του μετόχου ή του εταίρου που κατέχει άμεσα ή έμμεσα τουλάχιστον το ήμισυ των μετοχών ή των εταιρικών μεριδίων. Σε περίπτωση παραβίασης των προτεινόμενων διατάξεων επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ».
Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι το σύνολο των εργαζόμενων της ΕΡΤ, και όχι μόνο οι δημοσιογράφοι, που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας δικαιούνται το σχετικό επίδομα.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.