Ποιος δηλητηρίασε τον Αμπράμοβιτς; -Καλύτερα στην υγεία του ο Ρώσος ολιγάρχης

Roman ampramobits
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η ενδεχόμενη  δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς και Ουκρανών διαπραγματευτών είναι στο επίκεντρο της επικειρότητας.

Όπως αποκάλυψε η «Wall Street Journal», ο Αμπράμοβιτς και οι διαπραγματευτές αντιμετώπισαν συμπτώματα που προσομοιάζουν με εκείνα της δηλητηρίασης, ύστερα από μια συνάντηση με Ουκρανούς διαπραγματευτές, στο Κίεβο, στις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη επιβεβαίωσε ότι ο Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τους Ουκρανούς διαπραγματευτές. Δεν επιβεβαίωσε ποιοι άλλοι υπέπεσαν θύματα ή ποιοι κρύβονται πίσω από την «επίθεση» αυτή.

Τα συμπτώματα ήταν, μεταξύ άλλων, κόκκινα μάτια, συνεχή και επίπονη δακρύρροια, καθώς και «ξεφλούδισμα» στο δέρμα του προσώπου και των χεριών.

Οι Ουκρανοί, μεταδίδει η «WSJ», κατηγορούν «σκληροπυρηνικούς στη Μόσχα» για τη δηλητηρίαση και την περιγράφουν ως απόπειρα σαμποτάζ των συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου

Δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian υποστήριξε ότι  ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς «έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φερόμενη δηλητηρίαση συνέβη το βράδυ 3ης προς 4η Μαρτίου. Με βάση τις εξ αποστάσεως και τις επιτόπιες εξετάσεις, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα είναι πιθανότατα αποτέλεσμα δηλητηρίασης με απροσδιόριστο χημικό όπλο.

Οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η δόση και ο τύπος της τοξίνης που χρησιμοποιήθηκε ήταν μάλλον ανεπαρκείς για να προκαλέσουν απειλητικές για τη ζωή βλάβες, και πιθανότατα είχαν ως στόχο να τρομάξουν τα θύματα, αντί να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες.

Ο Αμπράμοβιτς και οι διαπραγματευτές, που είναι τουλάχιστον δύο στον αριθμό, σύμφωνα με τη «WSJ», δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους και βρίσκονται τώρα σε καλύτερη κατάσταση

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.