Εκλογές στην Γαλλία – Ο  Εμανουέλ  Μακρόν παραμένει φαβορί!

First round of the french presidential elections 2017
epa05923059 French presidential election candidate for the 'En Marche!' (Onwards!) political movement, Emmanuel Macron leaves his home after voting in the first round of the French presidential elections in Le Touquet-Paris-Plage, northern France, 23 April 2017. France will hold the second round of the presidential elections on 07 May 2017. EPA/YOAN VALAT
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι Γάλλοι προσέρχονται στις κάλπες σήμερα Κυριακή 10=4=2022 για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με αρκετές εκτιμήσεις να μιλούν για μεγάλα ποσοστά αποχής.

Στις 21:00 ώρα Ελλάδας τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο  Εμανουέλ  Μακρόν παραμένει φαβορί, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο έναντι της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν  αλλά η ψαλίδα μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων έχει κλείσει αισθητά.

Ισχυρή δυναμική εμφανίζει το τελευταίο διάστημα και ο αριστερός υποψήφιος της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν, φτάνοντας το 16% με τάση ανόδου, σε σημείο που η εφημερίδα Le Monde να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να μπει στον δεύτερο γύρο – κάτι που λίγο έλειψε να συμβεί το 2017.

Οι τέσσερις πιο πρόσφατες και σε μεγάλο βαθμό συγκλίνουσες δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Μακρόν να κερδίζει τον πρώτο γύρο  , με ποσοστό 27% κατά μέσον όρο έναντι 23% της Λεπέν και να επικρατεί στον δεύτερο και αποφασιστικό γύρο της 24ης Απριλίου με το 53% των ψήφων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.