Ο Vasilis Din ο βραβευμένος Βασίλης Ντινόπουλος έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή στα 33 του χρόνια

Images
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν υπάρχουν  λόγια για αυτόν τον   πατέρα ,τον συνάδελφό μας  και μετέπειτα Δήμαρχο και υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο που βρήκε νεκρό τον 33χρονο γιό του  στο σαλόνι του σπιτιού του καθισμένο στον καναπέ .Οι πρώτες ενδείξεις του αιφνίδιου θανάτου  διαβήτης τύπου Α΄

Ο Βασίλης Ντινόπουλος στα 33 του χρόνια είχε καταφέρει να διακριθεί και να  βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ως  ο καλύτερος location manager. Ηταν υπεύθυνος διαχείρισης χώρων (location manager), σεναριογράφος και σκηνοθέτης, και έχει δουλέψει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Αποχαιρετισμός στον Βασίλη Ντινόπουλο απο το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

«Αποχαιρετούμε τον Βασίλη Ντινόπουλο, που βραβεύτηκε για τη δουλειά του στο #TIFF61 ως location manager της ταινίας KALA AZAR. Είχαμε την τιμή να τον έχουμε κοντά μας και στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Θα θυμόμαστε πάντα την αγάπη και το πάθος του για το σινεμά», γράφει σε δημοσίευση της η σελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Είχε σπουδάσει κινηματογράφο στο UCA στην Αγγλία από το 2009 μέχρι και το 2013,ενώ συμμετείχε ως σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής σε ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο και διαφημιστικά.

Είχε μελετήσει και ασχοληθεί με το capoeira τη βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη που ξεκίνησε ως χορός των σκλάβων αιώνες πίσω.

  Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

«Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρετά με θλίψη τον Βασίλη Ντινοπουλο. To Hellenic Film Commission του Ε.Κ.Κ. έχει βραβεύσει τον Vasilis Din ως καλύτερο location manager για την ταινία Kala Azar το 2020 στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει θεσμοθετήσει για την ανάδειξη της ειδικότητας των location managers στην Ελλάδα.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για τον ενθουσιασμό και την αγάπη του για τον κινηματογράφο, αλλά και για το πάθος του να αναδειχτεί και να πιστωθεί ο ρόλος των location managers. “Ενα credit δεν κοστίζει ποτέ τίποτα” Vasilis Din, ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Hellenic Film Commission για την απονομή του βραβείου location award κατά τη διάρκεια του Thessaloniki International Film Festival το 2021. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθειά του συλλυπητήρια στους φίλους και στους οικείους του.

Ο Βασίλης Ντινόπουλος απο τα δεκατέσσερά του είχε διακριθεί στο παρκούρ Από παιδικές χαρές και πάρκα, για να φθάσει να κάνει εντυπωσιακά άλματα σε σκεπές σπιτιών ή ακόμα και στον δρόμο.

Ενα χόμπι που απευθύνεται σε τολμηρούς, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος, με τον νεαρό, όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί, να έχει τραυματιστεί αρκετές φορές. Όμως η αγάπη του ήταν τόσο μεγάλη, που δεν το εγκατέλειψε και με τα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει εμπειρία επαγγελματία.

Στις 11 Αυγούστου του 1989 η αίθουσα σύνταξης στην ΕΡΤ γιόρταζε τον ερχομό  στη ζωή του Βασίλη Σπυρίδων Ντινόπουλου. Μια οικογένεια τότε όλοι μαζί μοιραζόμαστε την χαρά του Αργύρη.

Σήμερα 33 χρόνια μετά, ο Βασίλης μας έκοψε  την ανάσα στο άκουσμα της διαφυγής του. απο τούτη τη ζωή. Μου είναι αδύνατον να συνειδητοποιήσω  το τι αισθάνεται αυτη τη στιγμή ο Αργύρης Ντινόπουλος. Μου είναι αδύνατον να πω λόγια τυπικά συμπαράστασης.Αυτός ο πόνις δεν μπορεί να μοιρασθεί!

Σύμφωνα με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook οι οικείοι του θα τον αποχαιρετήσουν την Τετάρτη 4/5/2022 στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.