Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

αρχείο λήψης (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σειρά ερωτήσεων απηύθυνε η εισαγγελέας του δικαστηρίου προς τον κατηγορούμενο για την δολοφονία της Καρολάιν, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «γνωρίζουμε από την ιατροδικαστική έκθεση ότι προσπαθούσατε εναγωνίως να σκοτώσετε. Δεν μπορεί σε αυτό το χρόνο να νομίζατε κάτι αντίθετο από αυτό που συνέβη» και πρόσθεσε πως «ο τρόπος που φερθήκατε εκείνο το βράδυ ήταν απόλυτα κυριαρχικός». Ολοκληρώθηκε έτσι μετά από δέκα ώρες η απολογία του με την δίκη να συνεχίζεται στις 16 Μαΐου.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφόνησε την σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του Καρολάιν Κράουτς, πριν από ένα χρόνο στα Γλυκά Νερά ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «όποιος μου έλεγε ότι εγώ θα κάνω αυτό το κακό στην Καρολάιν και την Ροξούλα (σ.σ. το σκυλί που δολοφόνησε) θα έλεγα ότι είναι τρελός δεν θα μπορούσα να το φανταστώ…. Προσπαθώντας να βρει λογική κάποιος σε αυτό το δίωρο που συνέβησαν όλα, είναι σαν να προσπαθεί να μετρήσει το ύψος του με ζυγαριά. Δεν υπάρχει λογική. Προσπαθώ και εγώ τώρα να βρω απαντήσεις με τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου διαλυμένη… Δεν υπάρχει λογική».

Εισαγγελέας: Ήταν σαν να απολογείστε για ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Προσπαθούσατε να τεντώσετε μια κατάσταση. Να δείξετε ότι υπήρχε μια επιδεινούμενη ένταση ώστε να δικαιολογήσετε ένα βίαιο έγκλημα. Γνωρίζουμε από την ιατροδικαστική έκθεση ότι προσπαθούσατε εναγωνίως να σκοτώσετε. Δεν μπορεί σε αυτό το χρόνο να νομίζατε κάτι αντίθετο από αυτό που συνέβη. Δηλαδή ότι λιποθύμησε.

Κατηγορούμενος: Ό,τι είπα είναι μια προσπάθεια όχι να πείσω για μια κατάσταση που πρώτος είπα ότι δεν επιδέχεται καμία δικαιολογία. Οποιοσδήποτε βρίσκεται σε μια κατάσταση τέτοιας σύγχυσης…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.