Ετος Αντώνη Σαμαράκη -Αχ αυτή η πανδημική αδιαφορία του Παύλου Αλέπη

F1a1db98581561160371ed78a846cfad xl
Facebook
Twitter
LinkedIn
Θες η πανδημία, θες η ,,πανδημική αδιαφορια, δεν εκανε την αίσθηση που θα του επρεπε,ο γιορτασμοε του ΕΤΟΥΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ.
Η κυρια Ελένη Σαμαράκη ευγενέστατη προσπάθησε, η Πρόεδρος της Δημοκρατιας τίμησε την έκθεση και η Λενα ΑΡΩΝΗ το ARTWEEK της στην ΕΡΤ αποτυτπωσε -σε δυο συνέχειες -τις εξομολογήσεις και τις μνημες της ,με σεβασμο και συγκίνηση.
.Γιατι μου φαίνονται, οχι αρκετα ,χωρις να ξεχνάω τις εκδηλωσεις στην γενέτειρα Πυλο κτλ ;;;
Γιατι πια δεν υπάρχουν ανθρωποι σαν τον Αντωνη Σαμαράκη που να εμπνεουν..Γιαυτο.
Γιατι ακόμα λεει εύκολα ο καθενας – που ειναι οι ανθρωποι που ΕΜΠΝΕΟΥΝ.. Μα αμα δεν τους ψαξεις άνθρωπε μου, που να σε βρουν ;;;
Στα ιδιωτικά καναλια ,ουδέποτε θα καταφέρουν μια λογικη συνέργειας με τετοιους στοχους συναντησης.. Ετσι ολο αυτον τον πρόλογο, για να πω ενα μπραβο, στην δημοσια τηλεοραση;; Οχι ,αν και σε τετοιες περιπτώσεις αξιζει…
Οι εξομολογήσεις υψηλης τεχνικής διαλογου απαιτούν χρονο…Και ο χρονος δεν ειναι πάντα ….χρημα ,αλλα και…συναισθημα.
Ξεφυλλίζοντας, το αλμα της ζωής λοιπον , ενος ξεχωριστου Ελληνα , ειδαμε και ακούσαμε και θυμηθήκαμε το πεισμα του Αιώνιου Εφηβου Α. Σαμαρακη γιαυτο που λενε Κοινωνικη Δικαιοσυνη. Και την διαρκη προσφορα του σ αυτο.!!!
Πως ελαμψε μια ζωη στο εργο του η πάλη .
Οι πονεμένοι, οι αδικημένοι και κυριως τα παιδια, ηταν το μέλημα του. Κοιταξε στα ματια τους ισχυρούς, απαίτησε για λογαριασμο αυτων που ειχαν ανάγκη την ΜΕΡΙΜΝΑ…
Τον θαύμασα, τον αγάπησα και εχω κάμποσα υπεροχα να θυμάμαι απο την κοινωνικη και επαγγελματικη μας διασταύρωση.. Δεν θεωρώ αναγκαία να γραφούν , γιατι νεότεροι εμου εχουν να πουν το ποσο τους ενέπνευσε και τους συνεπήρε και αυτό εχει την αξία..
Στο ΕΡΤΦΛΙΞ οι υπόλοιποι ας αναζητησουν τις δυο εκπομπές.
Επειδή ο Αντωνης Σαμαράκης ζητησε και παρεδωθει το σωμα του στην Ιατρικη Σχολη Αθηνων προσφορά στην επιστημη…το μερος που νοερα κάνουμε οι φιλοι, τον σταυρο μας στην μνημη του ειναι εκει πισω απ τον Αγ Διονυσιο ,στην μικρη πλατειούλα.. Ήταν εκει το σπίτι του και βεβαίως στα…. χάρτινα βιβλία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.