Καίγεται το Ρέθυμνο-εκκενώθηκαν 6 χωριά

A1adf7efe7664d70990d87c653dfddf6
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που  ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Ροδάκινο του Ρεθύμνου.    Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σαχτούρια, Κρύα Βρύση, Άγιος Παύλος, Ορνέ, Άγιος Γιώργης και Μέλαμπες με εντολή που δόθηκε από τον δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Ταταράκη και την Πολιτική Προστασία.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις πτήσεις με τη δύση του ηλίου. Οι ριπές ανέμου, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 70 χλμ την ώρα σύμφωνα και με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται το ΕΚΑΒ σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και οι συνεργαζόμενες με την πολιτική προστασία υπηρεσίες.

Η φωτιά έχει περάσει εδώ και ώρες την επαρχιακή οδό που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σαχτούρια και Μέλαμπες.

Η ατμόσφαιρα στα νότια του Ρεθύμνου, Πλακιάς, Ροδάκινο, Αγία Γαλήνη είναι αποπνικτική από τους καπνούς ενώ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των κτηνοτρόφων με στόχο να μεταφέρουν τα αιγοπρόβατά τους σε ασφαλείς περιοχές ώστε να μην κινδυνεύουν, κυρίως από τους καπνούς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς με νέα περιφερειακές δυνάμεις ενώ ΟΤΑ, Ερυθρός Σταυρός και πεζοπόρα τμήματα εθελοντών δίνουν μεγάλο αγώνα για να προστατέψουν περιουσίες, αποκόπτοντας όσο αυτό είναι δυνατό την προέλαση της φωτιάς

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.