Καβάλα: Ειδικός λόχος βιολογικής άμυνας θα ερευνήσει την επικινδυνότητα των ευρημάτων του αεροσκάφους

Kavala
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πτήση από το Βελιγράδι στο Μπαγκλαντές, κουβαλώντας 11,5 τόνους πυρομαχικών, πραγματοποιούσε το μοιραίο Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα. Στην Ιορδανία θα έκανε ανεφοδιασμό. Τα διασπαρμένα  στα χωράφια πυρομαχικά δημιουργούν ανησυχία στους κατοίκους και  με ανακοίνωση του, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου, στην Καβάλα προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια αεροσκάφους Antonov που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ηδη δύο πυροσβέστες  και μια δημοσιογράφος έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Ωστόσο ,διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη και κανένα ίχνος ζωής, είναι τα ευρύτατα που προέκυψαν από το drone της Πυροσβεστικής και τις θερμικές κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν, το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος Antonov, ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, στο δήμο Παγγαίου Καβάλας.
Επιπλέον, σε πολύ μεγάλο μέρος του αγροκτήματος στους Αντιφιλίππους, καταγράφηκαν διασκορπισμένα πυρομαχικά.

Και τα 8 μέλη του πληρώματος ήταν Ουκρανοί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.