Η Μουσική συναντά το κρασί, για δυο μαγικές βραδιές στο Κτήμα Κοκοτού!

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δύο φθινοπωρινές βραδιές, όπου οι νότες χορεύουν ρυθμικά με τα μοναδικά αρώματα του κρασιού, διοργανώνονται στο Κτήμα Κοκοτού, σε απόσταση μόλις 20χλμ από την Αθήνα, στις 14 και 21 Σεπτεμβρίου 2013.

Σε ένα πανέμορφο σκηνικό, ανάμεσα στον αμπελώνα και το οινοποιείο όπου παράγονται τα κρασιά “Κτήμα Γ. Κοκοτού”, το πρόγραμμα κάθε βραδιάς θα ξεκινήσει με μία γευσιγνωσία τεσσάρων κρασιών με συνοδεία των μοναδικών εδεσμάτων finger food από το «Δειπνοσοφιστήριον», όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ποικίλες δραστηριότητες του νεοσύστατου club «Οι Φίλοι του Κτήματος Κοκοτού», να περιηγηθούν στους κήπους και να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου πρωταγωνίστρια των φετινών επιτυχιών, του Μεγάρου Μουσικής «Ο Βαφτιστικός» και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η Χαλιμά», εμφανίζεται στο κτήμα Κοκοτού με ένα πρόγραμμα βασισμένο σε αγαπημένα τραγούδια από κινηματογραφικά και θεατρικά μιούζικαλ καθώς και κινηματογραφικές ελληνικές και ξένες ταινίες. Μελωδίες από τον «Μάγο του Οζ», την «Ωραία μου κυρία», το θρυλικό «Καμπαρέ», τις αξέχαστες «Γάτες» του Άντριου Λόυντ Βέμπερ, το διασκεδαστικό «Ουέστ Σάιντ Στόρυ», αλλά και το «Ένας ουρανός μ’αστέρια», «Πες μου μια λέξη», «Η Αθήνα τη νύχτα» συνθέτουν ένα ιδανικό πρόγραμμα για ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.Την υψίφωνο συνοδεύει στο πιάνο ο καταξιωμένος συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Δούσης.

Λίγες μέρες μετά, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο, ο καταξιωμένος διεθνώς σολίστας του σαξοφώνου Θεόδωρος Κερκέζος, με την συνοδεία του γνωστού συνθέτη και σολίστα Χρίστου Παπαγεωργίου, στο πιάνο, θα παίξουν έργα διάσημων ελλήνων και ξένων συνθετών. Σε έκτακτη συμμετοχή η σοπράνο Ματίνα Βελιμαχίτη θα τραγουδήσει τα  «5 ελληνικά τραγούδια» του Μωρίς Ραβέλ καθώς και αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες.

Μέρος των εσόδων κι από τις δυο μουσικές βραδιές θα διατεθεί υπέρ του συλλόγου «Φλόγα» ο οποίος φροντίζει και βοηθά παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 6948 509 580 & 6946 068 010 ή info@ktimakokotou.gr

Για κρατήσεις μέσω internet: www.viva.gr

 

14 & 21 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κτήμα Κοκοτού, Σταμάτα Αττικής

Ώρα προσέλευσης: 19:00

Τιμή εισιτηρίου: 18ευρώ


Το ιστορικό και οι δραστηριότητες του κτήματος «Γ.Κοκοτού».
alt

Το Κτήμα Κοκοτού ξεκίνησε όταν η οικογένεια του Γιώργου Κοκοτού, σαράντα σχεδόν χρόνια πριν, αποφάσισε να εγκαταλείψει την αστική ζωή της μεγαλούπολης και να εγκατασταθεί στη Σταμάτα, προκειμένου να χτίσει το σπίτι της και ν΄ασχοληθεί με την καλλιέργεια της γης.
Εδώ, στο κτήμα της Σταμάτας,  μεγάλωσαν κι έζησαν τα παιδιά τους, αλλά  μεγάλωσαν επίσης κι ανδρώθηκαν οι δραστηριότητες τις οποίες ανέπτυξαν, όλες τους σχετικές με την καλλιέργεια της γης και ό, τι εκείνη προσφέρει.
Το κτήμα, καταλαμβάνοντας μια έκταση ογδόντα και πλέον στρεμμάτων, αναπτύσσεται στην κορυφή μιας λοφοσειράς στις ΒΑ πλαγιές του Πεντελικού όρους, γεγονός το οποίο του προσδίδει την μοναδικότητα της ελεύθερης και απρόσκοπτης θέας, τόσο του λεκανοπεδίου της Αττικής, από τη μια πλευρά του, όσο και πέραν απ’ αυτό των βορειότερων περιοχών της ως πέρα την Εύβοια, από την άλλη.
Συνέπεια της διαμόρφωσης αυτής του κτήματος, με το έντονο και διασπασμένο ανάγλυφό του, είναι ότι οι διάφορες, αλλά και διαφορετικές συνάμα, δραστηριότητες οι οποίες έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια, να μην επηρεάζουν ούτε να εμποδίζουν η μια την άλλη.
Έτσι συμβιώνουν αρμονικά οι βιολογικές του καλλιέργειες, όπως οι  αμπελώνες,  ο  ελαιώνας και ο λαχανόκηπος,  με τα μελίσσια και τον ορνιθώνα του.
Όπως επίσης οι  δομημένοι χώροι του, με την κατοικία της οικογένειας,  το οινοποιείο, το κτίριο υποδοχής και γευσιγνωσίας, ο  εκθεσιακός του χώρος, ως και οι κλειστοί και ανοικτοί χώροι  των κοινωνικών εκδηλώσεων.
Ο επισκέπτης, ακολουθώντας το μονοπάτι μιας καλά σχεδιασμένης διαδρομής, μπορεί να περιηγηθεί στους χώρους του Κτήματος και να δοκιμάσει τα προϊόντα που παράγονται σε αυτό.
Εδώ έχουν φιλοξενηθεί, κατά καιρούς, πέραν των κοινωνικών εκδηλώσεων, εκθέσεις γλυπτικής και ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων, συνεστιάσεις κοινωφελών οργανώσεων, επισκέψεις και ξεναγήσεις σχολείων, ομάδων οινοφίλων, ως ακόμη και ο τερματισμός του Ράλλυ Αντίκα.
Το κτήμα, με την μικρή αλλά υψηλής ποιότητας παραγωγή του, έχει πρωταγωνιστήσει όλα αυτά τα χρόνια, στο οινικό γίγνεσθαι της χώρας, με τα κρασιά του να έχουν βραβευθεί σε σημαντικούς οινικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με την ίδια φιλοσοφία λοιπόν δομήθηκαν και οι υπόλοιπες δραστηριότητές του, όλες να στοχεύουν πρωτίστως στην υψηλή ποιότητα , όσο και τον σεβασμό στον απλό επισκέπτη του ή  καταναλωτή των προϊόντων του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.