Ταιβάν :Ο Όου Γιανγκ Λι-χσινγ βρέθηκε νεκρός  σε δωμάτιο ξενοδοχείου…

Όλος ο πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τον Απρίλιο του 1895, η Κίνα παραχώρησε επ’ αόριστον στην Ιαπωνία την απόλυτη κυριαρχία της Ταϊβάν και των νήσων  Πεσκαδόρες (Πενγκού). Έκτοτε και για 50 χρόνια, η Ταϊβάν διετέλεσε Ιαπωνική αποικία. Οι Ιάπωνες διοίκησαν την Ταϊβάν με αναμφίβολη αυστηρότητα, έφτιαξαν όμως στο νησί δρόμους, σιδηρόδρομο και νοσοκομεία, ενώ παράλληλα επέβαλλαν ως επίσημη την ιαπωνική γλώσσα.

 Η Ταϊβάν  αποτελεί σημαντικό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή, με τις αμερικανοταϊβανικές σχέσεις να έχουν αναβαθμιστεί κατά τις δεκαετίες του 2010 και του 2020, λόγω και της ανόδου της Κίνας, η οποία θίγει τα αμερικανικά και ταϊβανέζικα συμφέροντα στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή πυραύλων της απέναντι στην απειλή μιας εισβολής από το Πεκίνο, που θεωρεί ότι η νήσος είναι κινεζικό έδαφος.

Ο Όου Γιανγκ Λι-χσινγ  αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan που ανήκει στον στρατό, βρέθηκε νεκρός  σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη νότια Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Central News Agency.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 57χρονος άνδρας κατέλκ, αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan που ανήκει στον στρατό, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη νότια Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Central News Agency.ηξε ύστερα από καρδιακή προσβολή και ότι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν βρέθηκαν ενδείξεις «εισβολής», σύμφωνα με το CNA. Ο αξιωματούχος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια κομητεία Πινγκτούνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ο Όου Γιανγκ είχε τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής του ινστιτούτου νωρίτερα φέτος προκειμένου να επιβλέψει μια σειρά από προγράμματα κατασκευής πυραύλων.

Από την Πέμπτη η Κίνα πραγματοποιεί εντατικά στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν ως αντίποινα στην επίσκεψη στη νήσο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι..

Κινεζικά αεροσκάφη και πλοία πραγματοποίησαν προσομοιωτικές ασκήσεις επιθέσεις κατά του βασικού νησιού της Ταϊβάν το πρωί του Σαββάτου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι.

Το υπουργείο ανέφερε ότι πολλές ομάδες κινεζικών αεροσκαφών εντοπίστηκαν στο στενό της Ταϊβάν και κάποια παραβίασαν τη μέση γραμμή, η οποία χωρίζει την ηπειρωτική Κίνα από την Ταϊβάν.

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ταϊβάν. Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποστείλει αεροσκάφη και πλοία για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στα κινεζικά γυμνάσια γύρω από το νησί.

Κινεζικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις στρατιωτικές ασκήσεις, με προσομοιώσεις επιθέσεων κατά της Ταϊβάν και ταϊβανέζικων πολεμικών σκαφών, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας της νήσου.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Σου Τσενγκ-τσανγκ δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα χρησιμοποίησε «με έπαρση» στρατιωτικές κινήσεις για να διαταράξει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, αναφορικά με τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας γύρω από τη νήσο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ταϊπέι, ο Σου κάλεσε επίσης το Πεκίνο να μην κάνει επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και καταδίκασε τους «ξένους εχθρούς» που, όπως δήλωσε, προσπαθούν να ρίξουν το ηθικό των Ταϊβανέζων μέσω κυβερνοεπιθέσεων και εκστρατειών παραπληροφόρησης.

ΗΠΑ: Επικίνδυνες οι ενέργειες της Κίνας
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες της Κίνας εντός και γύρω από το Στενό της Ταϊβάν είναι προκλητικές και ανεύθυνες, αφού αξιωματούχοι της Ταϊβάν κατήγγειλαν ότι κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία πραγματοποίησαν προσομοίωση επίθεσης κατά του νησιού.

«Αυτές οι δραστηριότητες συνιστούν σημαντική κλιμάκωση στις προσπάθειες της Κίνας να μεταβάλουν το status quo. Είναι προκλητικές, ανεύθυνες και εγείρουν τον κίνδυνο σφάλματος», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ερχονται επίσης σε αντίθεση με τον μακροπρόθεσμο στόχο μας της διαφύλαξης της ειρήνης και της σταθερότητας στο Στενό της Ταϊβάν, πράγμα που περιμένει ο κόσμος», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.