Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Κουκάκης για τις παρακολουθήσεις

Thanasis koukakis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Υπόμνημα για το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησής του κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Κουκάκης. Συγκεκριμένα, κατέθεσε στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγει ο κ. Ντογιάκος για τη διαρροή στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε δήλωσή του μετά την τετράωρη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Κουκάκης ανέφερε: «Εχουν περάσει δύο χρόνια από τη στιγμή που κατήγγειλα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή μου. Εκτοτε, η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κινηθεί με πολύ αργά βήματα. Η αλήθεια είναι ότι είχα μια συζήτηση ουσιαστική με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία εστίασε ακριβώς στην πρώτη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και δεν υπεισήλθε, όμως, όπως θα ήθελα, στις λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησής μου από το λογισμικό Predator. Αυτό το οποίο βλέπουμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η δημοσιογραφική έρευνα εισφέρει στη Δικαιοσύνη».

Οπως ανέφερε ο κ. Κουκάκης, κατέθεσε στον κ. Ντογιάκο ένα υπόμνημα το οποίο αναφέρεται σε όλα τα πραγματικά γεγονότα τα οποία γνωρίζει, τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει και δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρχει ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας τόσο με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και με την Eισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να εμπλουτίζουν τις δικές τους έρευνες με πληροφορίες.

Τέλος, σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης που έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται, ο δημοσιογράφος είπε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που πέρασε 31 Μαρτίου του 2021, ουσιαστικά απαγόρευσε στον κάθε Ελληνα πολίτη να μπορεί να πληροφορηθεί από την αρμόδια Aρχή, από την Aρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, το γεγονός ότι έχει παρακολουθηθεί για λόγους εθνικής ασφαλείας». «Ετσι», συνέχισε, «απαγόρευσε σ’ εμένα αλλά ακόμη και σε πολιτικούς της αντιπάλους, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, να πληροφορηθούν το γεγονός ότι αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης». Σε σχέση με τους δημοσιογράφους τόνισε ότι «θα ήταν λάθος να υποθέσει κανείς ότι είμαι ο μοναδικός στόχος παρακολούθησης».

 Πηγή Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.