Αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στις δημοσιογραφικές ενώσεις!

Img 6997 600x634
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στις δημοσιογραφικές ενώσεις για διατήρηση του αριθμού των άμεσα εργαζομένων στα κανάλια εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς των δημοσιογραφικών Ενώσεων, ολοκλήρωσαν κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στους τηλεοπτικούς σταθμούς με συνάντηση με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Νάσο Ηλιόπουλο και την αναπληρώτρια τομεάρχη ΜΜΕ και Επικοινωνίας στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Έγινε εκτενής συζήτηση για το πλήγμα που θα επιφέρει το επίμαχο άρθρο, του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για τον Τύπο, στις εργασιακές σχέσεις και κατά συνέπεια στην ποιότητα της ενημέρωσης και την ελευθεροτυπία.

«Είναι δίκαιος ο αγώνας σας και στον στηρίζουμε. Ο στόχος της πλουραλιστικής ενημέρωσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη διασφάλιση των εργαζομένων  της ενημέρωσης», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο κατακερματισμός των δημοσιογράφων και των λοιπών εργαζομένων σε διαφορετικές εταιρείες υπονομεύει την προσπάθεια για την υπογραφή ΣΣΕ στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Επεσήμαναν  ότι στο σημερινό δυστοπικό οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον η ενίσχυση της εργασιακής ανασφάλειας, που θα επιφέρει η μείωση των άμεσα εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, θέτουν τους δημοσιογράφους και την ενημέρωση σε ομηρία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.