Βασίλισσα Ελισάβετ: Επιχείρηση Μονόκερως

Ap19353424574781 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στη Σκωτία  στο Κάστρο Μπαλμόραλ, για αυτό  θα μπει μπρος η λεγόμενη Επιχείρηση Μονόκερως. Η διαδικασία δηλαδή σύμφωνα με το Πρωτόκολλο.

Τη δεύτερη ημέρα, -σήμερα- το φέρετρο με τη σορό της Ελισάβετ θα τοποθετηθεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η μεταφορά της σορού της θα γίνει με τρένο ή αεροπλάνο από τη Σκωτία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πριν από την αναχώρησή της, η σορός θα τοποθετηθεί στο Παλάτι του Χόλιρουντ, στο Εδιμβούργο, θα μεταφερθεί για μια σύντομη δοξολογία στον Καθεδρικό της πόλης και από εκεί θα καταλήξει στον σιδηροδρομικό σταθμό. Επιμνημόσυνες διακηρύξεις θα διαβαστούν σε όλες τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και ενδεχομένως και στο κοινοβούλιο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ τη δέκατη ημέρα από τον θάνατο της Ελισάβετ. H D-Day+9 θα οριστεί ημέρα εθνικού πένθους και αργία.

Στις 12 το μεσημέρι θα τηρηθεί σιγή δύο λεπτών σε πανεθνικό επίπεδο. Από το Λονδίνο, η πομπή θα κατευθυνθεί στο Κάστρο του Γουίνδσορ. Εκεί, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα τελεστεί ακολουθία και η Ελισάβετ θα ταφεί δίπλα στον πατέρα της.

Όπως προβλέπεται, την επομένη της ανακοίνωσης του θανάτου της βασίλισσας, δηλαδή σήμερα, θα γίνει η ανακήρυξη του νέου μονάρχη και οι πρώτες του συναντήσεις με τα μέλη της κυβέρνησης και κρατικούς αξιωματούχους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.