Οι συνταξιούχοι απο σήμερα 5-10 -2022 κατεβαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν!

Syntaxioyxoi 4 apr 2017 2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι συνταξιούχοι της Αττικής,  κατεβαίνουν  ς3  συλλαλητήριο, σήμερα  5 -10 στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, αρχίζοντας τον νέο κύκλο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Οι συνταξιούχοι απορρίπτουν την κυβερνητική κοροϊδία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θυμίζουν τις αιματηρές περικοπές που έχουν υποστεί εδώ και 13 χρόνια και τονίζουν: «Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε “αυξήσεις” τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας, αφού αυτά δεν καλύπτουν ούτε την ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος, ενώ δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές».

«Δεν ανεχόμαστε να μη δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου», «ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση, γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου, που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν “προσωπική διαφορά”», «δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ, η οποία είναι πολλαπλάσια του ποσού της φορολογικής εισφοράς που αφαιρέθηκε», αναφέρει η ΣΕΑ στο κάλεσμά της.

Διεκδικούν: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κατώτατη στα 650 ευρώ. Αμεση έκδοση των συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται. Να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να δοθούν τα αναδρομικά του 11μηνου, που παράνομα παράκρατούνται, αλλά και να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ (το ποσό έχει φτάσει στα 3 δισ.!). Να αποδοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις η εθελοντική εισφορά των συνταξιούχων (0,20 ευρώ), που παρακρατείται μέχρι τώρα από τον ΕΦΚΑ

Στις 13 Οκτώβρη: Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πάτρα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Γιάννενα (μαζί με σωματεία Θεσπρωτίας και Κέρκυρας) στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Αρτα (μαζί με σωματεία Πρέβεζας και Λευκάδας) στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Αιτωλοακαρνανία, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου (πούλμαν αναχωρούν από: Αμφιλοχία – Κόμβος 9.15 π.μ., Μεσολόγγι – Πύλη 9.15 π.μ., Αστακό – Λιμάνι 8.50 π.μ., Αιτωλικό – Σταθμός 9.30 π.μ., Ναύπακτο – κεντρική πλατεία 8.30 π.μ. και Καινούργιο, πλατεία 9.40 π.μ.). Κοζάνη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στις 14 Οκτώβρη: Καλαμάτα, στις 6 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Ηράκλειο Κρήτης, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Κομοτηνή (Θράκη, Ανατ. Μακεδονία) στις 11 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

Στις 17 Οκτώβρη: Τρίπολη, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στις 18 Οκτώβρη: Πύργος, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Λιβαδειά, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στις 20 Οκτώβρη: Λάρισα, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Κατερίνη, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Βόλος, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης στις 19 Οκτώβρη στη Λαμία και στις 21 Οκτώβρη στην Αμφισσα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.