Ο λαός της Βραζιλίας μίλησε! Νίκησε ο Λούλα!

Ap22304220763923
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, που χαρακτηρίστηκαν οι πιο πολωμένες στη χώρα εδώ και δεκαετίες νίκησε  ο  Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα !

«Σε αγκαλιάζουμε αδελφέ πρόεδρε Λούλα», ανέφερε απλά ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.  Μια αγκαλιά  και απο τον  προέδρο της Χιλής:

«Λούλα. Αγαλλίαση!»,    Γκαμπριέλ Μπόριτς.

«Συγχαρητήρια αδελφέ Λούλα. Η νίκη σου ενισχύει τη δημοκρατία και την ολοκλήρωση της Λατινικής Αμερικής. Είμαστε σίγουροι πως θα οδηγήσεις τον λαό της Βραζιλίας στον δρόμο της ειρήνης, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρσε.

«Απευθύνω τα συγχαρητήριά μου στον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα για την εκλογή του στην προεδρία της Βραζιλίας έπειτα από τις ελεύθερες, δίκαιες και αξιόπιστες εκλογές» στη μεγαλύτερη λατινοαμερικάνικη χώρα, ανέφερε ανακοίνωση Τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής προεδρίας από τις υπηρεσίες του Τζο Μπάιντεν.

«Μαζί, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές κοινές προκλήσεις και θα ανανεώσουμε τον δεσμό φιλίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας», τόνισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους Εμανουέλ Μακρόν μέσω Twitter μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από την εφορευτική επιτροπή, αναρτώντας το ίδιο μήνυμα στα πορτογαλικά, κρίνοντας πως η νίκη του Λούλα «ανοίγει νέα σελίδα στην ιστορία της Βραζιλίας».

«Ο λαός της Βραζιλίας μίλησε. Αδημονώ να συνεργαστώ με τον Λούλα για να ενισχύσουμε την εταιρική σχέση των χωρών μας (…) και να προωθήσουμε τις κοινές μας προτεραιότητες — όπως την προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

«Ο Λούλα νίκησε, ευλογημένος ο λαός της Βραζιλίας. Θα υπάρξει ισότητα και ουμανισμός», ήταν το σχόλιο του προέδρου του Μεξ Λόπες Ομπραδόρ, επίσης μέσω Twitter.

«Τεράστια συγχαρητήρια στονικού Αντρές Μανουέλ Λούλα για την τρομερή νίκη του στις βραζιλιάνικες εκλογές. Αδημονώ να συνεργαστώ μαζί σου για την προστασία του παγκόσμιου περιβάλλοντός μας», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι.

«Συγχαρητήρια στον Λούλα!

   Αλέξης Τσίπρας για Λούλα

Νίκη για την Δημοκρατία και τον αγώνα Αριστεράς και προοδευτικών δυνάμεων διεθνώςνίκη σου κατά της ακροδεξιάς, παρά όλα τα εμπόδια, είναι μία νίκη για την Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και τον αγώνα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο», αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.