Στη ΓΑΔΑ φωτορεπόρτερ ενω ήταν σε ρεπορτάζ στα Προσφυγικά!

προσφυγικά 1 643x1024
Facebook
Twitter
LinkedIn

  

Η ξαφνική επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας σήμερα το μεσημέρι συνοδεύτηκε από ακραία μέτρα καταστολής στην ενημέρωση. Η αστυνομία ενημέρωνε προφορικά πως υπάρχει εντολή εισαγγελέα να απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους, ΜΜΕ και φωτορεπόρτερ. Την ίδια ώρα στον πανελλήνιο περί τους 110 δημοσιογράφους συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Κανείς από τους συνδικαλιστές δεν ενημέρωσε για την κατασταλτική εντολή της αστυνομίας. Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός προσήχθη στη ΓΑΔΑ μαζί με περίπου άλλους 70 πολίτες, πολλοί μέλη κινηματικών συλλογικοτήτων. Ο φωτορεπόρτερ δήλωσε την ιδιότητα του στους άνδρες των ΜΑΤ και για αυτό έγινε η προσαγωγή του! Υπάρχει αντίδραση ήδη από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η ΕΣΗΕΑ αναμένεται ή αναμένει στο …ακουστικό της. Σε βίντεο που ανέβηκαν στο twitter αποτυπώνεται η βάρβαρη τακτική των ΜΑΤ, βάζουν ανθρώπους να γονατίζουν στο έδαφος με τα χέρια στο κεφάλι, λες και είναι εγκληματίες. Η παρουσία φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων ενοχλεί.

Η καταγγελία της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου


Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ώρες ήδη του συναδέλφου μας και μέλος της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ, όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Το ΔΣ της ΕΑΞΤ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.