Ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας αιτήθηκε την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη

Maria spyraki
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ραγδαίες εξελίξεις στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας αιτήθηκε την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτή, Μαρίας Σπυράκη, όπως επίσης και της Εύας Καϊλή.

Η εντολή για άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη δόθηκε καθώς υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης αλλά και την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. Υποψίες που προέκυψαν βάσει της ερευνητικής έκθεσης της OLAF (Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης).\

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπού πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμενες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.