Βαγγέλης Μαρινάκης:Τι είπε στο Ειδικό Δικαστήριο για τις Τηλεοπτικές άδειες

Marinakis1
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Δεν είδα κάποιο έγκλημα για να το καταγγείλω. Δεν ήταν παράνομες οι συναντήσεις της κυβέρνησης με επιχειρηματίες ενόψει του διαγωνισμού. Δεν διαπίστωσα τίποτα παράνομο σε σχέση με τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό» σημείωσε μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας και καναλάρχης.

Μετά από ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης αν ο Νίκος Παππάς του ζήτησε κάτι παράνομο, απάντησε: «Δεν θεωρώ κάτι παράνομο. Το να δώσεις δάνειο δεν είναι παράνομο»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε επίσης ότι θεωρούσε «πάρα πολύ καλό τον διαγωνισμό. Σε μια χώρα μικρή όπως η Ελλάδα τα 4 κανάλια είναι υπεραρκετά. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να είναι βιώσιμα και κερδοφόρα. Με 6 ή 7 κανάλια, όπως είναι σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να είναι κερδοφόρα».

«Δεν παρατήρησα κάτι παράνομο ή παράτυπο στον διαγωνισμό. Πολύ σωστό να γίνει αυτός ο διαγωνισμός, με 4 κανάλια, και να εισπραχθεί τίμημα μετά από πολλά χρόνια. Ο νομός Παππά έδωσε σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες, τις ίδιες δυνατότητες. Δεν ευνοήθηκε ο Καλογρίτσας στη διαδικασία» υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και έκανε σχόλιο για τη λίστα Πέτσα. «Τα κριτήρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το πόσα θα πάρει κάθε ΜΜΕ ήταν λανθασμένος. Δεν ήθελα να έχω σχέση με αυτό, επέστρεψα τα χρήματα».

«Ο κ. Καλογρίτσας μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, προσπάθησε να βρει τα χρήματα και μετά από υπόδειξη του κ. Παππά ήρθε να βρει και εμένα μήπως τον βοηθήσω να βρει τα χρήματα, αλλά ο χρόνος ήταν λίγος. Δεν με πίεσαν για τη συνάντηση ή για το δάνειο» σημείωσε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Υπήρξε επικοινωνία. Δεν ξέρω αν υπήρχε σχέδιο, δεν μου είπαν κάτι τέτοιο. Αυτό είναι δική μου άποψη. Θεωρώ νορμάλ να ζητηθεί βοήθεια. Ο κ. Καλογρίτσας καλώς ή κακώς κέρδισε στη διαδικασία. Αν μπορείς βοήθησε. Αυτό ήταν. Τίποτα άλλο».

«Είδα και τον Κοντομηνά. Δεν με πίεσε κανένας να το κάνω. Λογικές εκείνες οι επαφές τότε» τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.