Γράφει η Μαίρη Παναγάκου
Υλικά
τα συκωτάκια της γαλοπούλας, ή κότας, ψιλοκομμένα
ή 250 γρ μοσχαρίσιο ή κιμά κοτόπουλου
6-7 κ σ ελαιόλαδο
1 φλ τσ ρύζι καρολίνα
5-6 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ σ ψιλοκομμένο μαιντανό
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι και 1/2 λεμόνι
1/2 φλ τσ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
300 γρ κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
60 γρ σταφίδες ξανθή
2 κ σ κουκουναρόσπορο
4 ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα
1 μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρεδάκια
1 ξινόμηλο τριμμένο
1 μέτριο καρότο τριμμένο στον τρίφτη κρεμμυδιού
200 γρ κονιάκ
200 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 φλ τσ ζωμό κότας
αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα συκωτάκια με τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά και το ζωμό, εκτός από τα κάστανα
και το ρύζι.
- Σιγοβράζετε και τέλος προσθέτετε το ρύζι, συνεχίζοντας μέχρι να
μαλακώσει. Προσθέτετε τα κάστανα και γεμίζετε τη γαλοπούλα. Ψήνετε όπως
αναγράφεται στην προηγούμενη συνταγή, “γαλοπούλα ψητή με αρωματικά βότανα”.