Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρετά τον «βασιλιά» της – Live το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος

Screenshot 2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το φέρετρο με τη σορό του Πελέ βρίσκεται ήδη από τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στο γήπεδο του Σάο Πάολο και αρκετός κόσμος βρίσκεται έξω από αυτό περιμένοντας να ανοίξουν οι πύλες.

Στις 10 το πρωί (15:00 ώρα Ελλάδας) η σορός του βραζιλιάνου θρύλου των γηπέδων Πελέ, θα τεθεί για 24 ώρες σε λαϊκό προσκύνημα, με χιλιάδες κόσμου να λέει από κοντά το «αντίο» στον Πελέ.

Ο Πελέ αδιαμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Το φέρετρο με τη σορό του Πελέ βρίσκεται ήδη από τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στο γήπεδο του Σάο Πάολο και αρκετός κόσμος βρίσκεται έξω από αυτό περιμένοντας να ανοίξουν οι πύλες.

Στην ειδική σκηνή που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου, θα τοποθετηθεί το φέρετρο, ενώ δίπλα θα καθίσουν οι συγγενείς του, ενώ από μπροστά θα περνά ο κόσμος.

Στις κερκίδες του γηπέδου έχουν τοποθετηθεί τρεις γιγαντιαίες σημαίες και γράφουν: «Ζήτω ο βασιλιάς» και «Πελέ 82 χρόνια». Σε άλλη σημαία υπάρχει η φωτογραφία του Πελέ με τον αριθμό 10.

Είχε επιλέξει το νεκροταφείο

Ο τάφος του Πελέ θα είναι στο «Necropole Ecumenica Memorial», ένα τεράστιο νεκροταφείο 14 ορόφων το οποίο έχει θέα στο γήπεδο της Σάντος. Ο ίδιος ο Πελέ είχε επιλέξει να είναι εκεί η τελευταία του κατοικία, έτσι ώστε να είναι απέναντι από το «Estadio Urbano Caldeira». Εκεί όπου πέτυχε μερικά από τα πιο σπουδαία επιτεύγματά του.

Το νεκροταφείο όπου θα βρίσκεται η τελευταία κατοικία του Πελέ, δημιουργήθηκε το 1983 και αριθμεί περισσότερους από 14.000 τάφους. Επιπλέον, διαθέτει τροπικό κήπο, εστιατόριο και μουσείο… κλασικών αυτοκινήτων.

Ο Πελέ από το 2003 είχε αγοράσει τον χώρο του ενάτου ορόφου, προς τιμήν του πατέρα του που φορούσε το 9 όταν ήταν ποδοσφαιριστής, και είχε μιλήσει για την επιλογή που έκανε. «Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική γαλήνη και ηρεμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο», ήταν τότε τα λόγια του.

Δείτε Live προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.