Η Νομοθετική και Πολιτική Εξουσία-Τράπεζες και Πλέιστηριασμοί-Γράφει ο Παύλος Αλέπης

Pleistiriasmos
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pavlos1    Γράφει ο Παυλος Αλέπης
Την ημέρα που όλοι, ειναι έξαλλοι με μια δικαστική απόφαση, απ το ανώτατο δικαστηριο , διάλεξα να σας γράψω το πως και που χάνεται(;;) το δικιο επτακοσίων χιλιάδων δανειοληπτων… Συγχωρήστε με κατ αρχήν ,αλλα χωρις κάποιες ενημερωτικές εξηγήσεις δεν φθάνει κανενας σε ασφαλή συμπεράσματα
Γνωρίζοντας καποια βασικά πραγματα και χωρις να ειμαι νομικος, το πρώτο που πρέπει να γινει απ ολους, κατανοητο, είναι πως οι δικαστες ΠΑΝΤΑ εκδικάζουν μια συγκεκριμένη υπόθεση και αποφαίνονται με βαση τα στοιχεία που τους προσκομίζουν και οχι με την απλη-απλουστευτικη λογική την δικη μας.
Αυτο σημαίνει οτι εφαρμόζουν η οχι έναν νομο… ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ...
Στην προκειμένη περιπτωση του νομου του 2013 ο οποίος οριζει πως τα FUNDS τα περιβόητα και οι servises αυτων προχωρούν σε πλειστηριασμούς.
Το δικαίωμα τους τα εχουν εκχωρήσει οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Τραπεζες τον καιρο των μνημονίων, προκειμενου να ΣΩΘΟΥΝ να απαλλαγούν και να διαγράψουν βαρη, δηλαδη να συνεχισουν να λειτουργούν. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ που ζήσαμε. Παμε τωρα παρακάτω.
Αυτη την παραχώρηση των τράπεζων ,τουλάχιστον για τα περισσότερα ακίνητα υπο κρίση, ερχεται και τα ΕΓΓΥΑΤΑΙ το δημοσιο . Σωστά και δικαια προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπος της αφαίρεσης βαρών. Δηλαδή αν δεν εισπραχθούν απ τα κοράκια, θα κληθει το Ελληνικο Δημόσιο -διάβαζε ΕΜΕΙΣ -να τα πληρώσουμε οτι και να γίνει
Να ο γκρεμνός να και το ρεμα.
Το παρακάτω εχει ποικίλο ενδιαφέρον. Γιατι πρωτον το 2003 με τον νομο που ανεφέρθηκε ηδη,, δεν υπήρχε ουτε κρίση και κοκκινα δάνεια, ετσι ο νομοθέτης προκειμένου να εξασφαλίσει ενδιαφέρον απο επενδυτές. προεβλεπε να μην πληρωσουν φορους για αυτα , τα κορακια και να γίνει ετσι ελκυστικη η προσελκυση τους….(Τους αγκιστρώναμε παρακαλετα με κινητρα δηλαδη)
Θα πέσετε απ την καρέκλα αν μαθετε πως αυτοι οι φόροι-ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΕΙΕΣ- αγγίζουν τα 70 δις…!!!! Ετσι εξηγηται και το κίνητρο τους, μα και οι…προσφορές τους οι χαμηλές. προκειμενου να αποκτησουν και να μεταβιβασουν σε…Πατσηδες τα κατακοκκινα αυτα δάνεια….
Με τον νομο του 2003 προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη οι κορακες και οχι με τον μετέπειτα χρονολογικά διορθωτικά νομο Κατσελη-Σταθακη που προστάτευε την πρωτη κατοικία. Αυτος ο νομος όμως με συμφωνία και απαίτηση της Τροικα, εληξε ως διάρκεια και ανανεώθηκε ΑΠ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ μας στο Κοινοβούλιο, υπο την δαμόκλειο σπαθα της Τροικα….
Αντιλαμβάνεσθε ολοι, τι ακριβως εννοω…
Ενα λοιπόν το κρατούμενο για τους δικαστες…. Ο νομος ειναι νομος μαθαινεις στο πρωτο ετος….
Τα νομικά είναι περιπεπλεγμένα συνήθως , αλλα και υπεροχα ….
Το παρακάτω ειναι ακόμα πιο μπλεγμένο και καθολου υπεροχο, όταν μιλάμε για ανθρώπους που πρεπει- απο αδυναμια οικονομική -να χασουν τα σπιτικά που απέκτησαν με όνειρα και θυσιες… .
Υπάρχουν και οι δικηγόροι ,οι μεσολαβητές και οι εταιρείες , θα μου πειτε , που εκμεταλλεύονται αγριως τους απελπισμένους …
Κανεις δεν τους ξεχνα,,,φυσικά, αλλα ας μείνουμε στους δικαστες που προσπαθούμε να εξηγήσουμε..
Η σκέψη πηγαίνει μοιραία και στο το τι μπορεί και τι οχι η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ δηλαδή ποια ΠΟΛΙΤΙΚΗ εχει περιθώρια να ελιχθει….
Το αδιέξοδο δεν είναι μόνο δικο μας προνομιο…
Στην εξ ισου ταλαίπωρη παρομοίως με κοκκινα δανεια, Ισπανια ,επιχείρησαν αλλοιως με προσφορά εκ νεου αγοράς των σπιτιών απ τους ΙΔΙΟΥΣ δανειολήπτες η κάπως συμβιβαστηκα… Δεν ξερω ποιος το ψάχνει εκεί η εδω….
Δεν γνωρίζω και δεν είναι κακο να το ομολογώ.
Ως μη ειδικος σε ολα τα παραπάνω δεν μπορώ να απαντήσω υπεύθυνα σε πολλα….
Ομως ως παλιός δημοσιογράφος μπορω να γράψω τα γεγονότα και να βγάλετε εσεις την αληθεια….

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.