Κριθαράκι με πέστο, ψητά ντοματίνια και χαλούμι – Της Μαίρης Παναγάκου

2751 kritharakigiouvetsiland sized
Facebook
Twitter
LinkedIn

Κριθαράκι με πέστο, ψητά ντοματίνια και χαλούμι δια χειρός Μαίρης Παναγάκου.

Υλικά

  • 500 γρ κριθαράκι μέτριο
  • 4 κ σ πέστο βασιλικού
  • 500 γρ ντοματίνια
  • 300 γρ χαλούμι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Τρόπος παρασκευής

1.    Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο. Βάλτε τα σε ταψί και ψήστε στους 200ο σε φούρνο με αντιστάσεις για 20′.
2.    Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του και κρατείστε 1 φλ τσ από το νερό του βρασίματος. Σουρώστε το κριθαράκι και βάλτε αυτό το νερό σε κατσαρόλα απλωτή.
3.    Ρίξτε τη σάλτσα πέστο και ανακατέψτε. Προσθέστε και το κριθαράκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κόψτε το χαλούμι σε φέτες και ψήστε το σε αντικολλητικό τηγάνι.
4.    Μοιράστε το κριθαράκι με πέστο στα πιάτα και γαρνίρετε με τα ψημένα ντοματίνια και το χαλούμι και σερβίρετε.

Συνταγή για πέστο

Υλικά

1 1/2 φλ τσ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
4 σκελίδες σκόρδο
50 γρ κουκουνάρι
3 κ σ παρμεζάνα τριμμένη
140 γρ ελαιόλαδο
1/2 κ γλ αλάτι

Τρόπος παρασκευής

1.    Σε τηγάνι ρίξτε το κουκουνάρι να καβουρντιστεί ελαφρά και προσθέστε και τις σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες, για να μαλακώσουν. Στο μικρό σας μιξεράκι ρίξτε το ελαιόλαδο, τα σκόρδα καθαρισμένα, το βασιλικό (πλυμένο και χωρίς καθόλου κοτσανάκι), το κουκουνάρι και την παρμεζάνα. Πολτοποιήστε τα, δοκιμάστε και αλατίστε ανάλογα με τη γεύση σας. Το πέστο σας είναι έτοιμο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.