Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών  η Ράκελ Γουελς. 

Rakel
Facebook
Twitter
LinkedIn

 Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών  η Ράκελ Γουελς.  H πανέμορφη αυτή ηθοποιος   υπήρξε το  παγκόσμιο σύμβολο του SEX . Συχνά   τα περιοδικά, τη συμπεριέλαβαν στη λίστα των πιο σέξι ηθοποιών, όλων των εποχών. Eίχε αναδειχθεί «1 από τις 100 πιο σέξι σταρ στην ιστορία του κινηματογράφου» στο περιοδικό Esquire και βρισκόταν στο  3 από τις «100 πιο σέξι σταρ του 20ου αιώνα» σύμφωνα με το Playboy.

6db5eab4 2c86 47d7 9f2e dbf02f72d412 my project 7

Η Ράκελ Γουέλς γεννήθηκε ως Jo Raquel Tejada στις 5 Σεπτεμβρίου 1940 στο Σικάγο του Ιλινόις και ήταν το πρώτο από τα τρία παιδιά του Βολιβιανού Armando Carlos Tejada και της Ιρλανδοαμερικανίδας συζύγου του Josephine Sarah Hall.

Η Ράκελ Γουέλς έγινε για πρώτη φορά γνωστή στο κοινό με τις εμφανίσεις της στα «Fantastic Voyage» και «One Million Years B.C». το 1966.

Στην Ελλάδα  έρχεται τη  δεκαετία του 1970 για τα γυρίσματα ταινίας όπου ήταν προσιτή στους δημοσιογράφους και η απλότητά της είχε εντυπωσιάσει.

Η επιτυχία και η αναγνώρισή της ήρθε σχετικά γρήγορα, όταν εμφανίστηκε στην ταινία φαντασίας του Ντον Σάφι “1.00.000 Χρόνια Π.Χ.”, όπου υποδύθηκε μια πρωτόγονη γυναίκα με ξανθά μαλλιά, καμπύλες κι ένα εντυπωσιακό, για την εποχή, μπικίνι, φτιαγμένο από δέρμα ζώου. Γίνεται διάσημη, κυρίως από το διαφημιστικό πόστερ και μπήκε στη λίστα με τις ωραιότερες γυναίκες του κινηματογράφου.

Το 1973, τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της Κονστάνς στην ταινία «Ο Νταρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Ρίτσαρντ Λέστερ, δίπλα σε τρεις αστέρες της εποχής, τους Όλιβερ Ριντ, Μάικλ Γιορκ και Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν.

Είχε παντρευτεί και χωρίσει τέσσερις φορές. Πρώτα με τον Τζέιμς Γουέστλι Γουέλς, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Ακολούθησε ο παραγωγός και ατζέντης Πάτρικ Κέρτις, ο σκηνοθέτης Αντρέ Γουέινφιλντ (που τη σκηνοθέτησε σε πολλά βίντεο γυμναστικής της) ενώ το 2004 χώρισε από τον τέταρτο σύζυγό της Ρίτσι Πάλμερ, με τον οποίο είχε παντρευτεί το 1997.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.