Θέατρο Θησείον – Ένα Θέατρο ΜΟΝΟ για τις Τέχνες | Παραστάσεις 2018 -2019

Facebook
Twitter
LinkedIn
της Λαμπριάνας Κυριακού
Θέατρο Θησείον. Ένα θέατρο για τις τέχνες που στεγάζει φέτος τις καλλιτεχνικές «ανησυχίες» δυο πολλά υποσχόμενων νεαρών ηθοποιών  που γνωρίστηκαν για πρώτη φορά ως φοιτητές στην δραματική σχολή του θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.  Με αίσθημα ευθύνης, ο Γεράσιμος  Σκαφίδας και ο  Νικορέστης Χανιωτάκης, ένωσαν τα θεατρικά τους όνειρα, αναλαμβάνοντας τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Θεάτρου Θησείον,  για τη θεατρική σεζόν 2018 – 2019.

«Αφήστε έξω τις προκαταλήψεις σας και φέρτε μέσα τις ιδέες σας» έλεγε ο Μπρεχτ. Έτσι έγινε και το μεσημέρι της Παρασκευής 28/9 στο Θέατρο Θησείον, όταν  ο  Γεράσιμος και ο Νικορέστης, έχοντας στην φαρέτρα τους μια ομάδα σημαντικών καλλιτεχνών, μας καλοδέχθηκαν στο σπίτι τους και μας παρουσίασαν  το νέο πρόγραμμα του θεάτρου. Ένα αρκετά ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει έντεκα θεατρικά έργα, ξένης και ελληνικής δραματουργίας.

Παραστάσεις:
Θέλοντας να γνωρίσει το πάθος των νέων ηθοποιών που έχουν για την Τέχνη,  η Λήδα Πρωτοψάλτη, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Νικορέστη Χανιωτάκη  να παίξει σ ένα από τα πιο αλληγορικά έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουαν», σε σκηνοθεσία και μετάφραση του ίδιου. Τα τραγούδια της παράστασης μελοποίησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ενώ  την απόδοση των στίχων έχει κάνει η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Πέγκυ Τρικαλιώτη, Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Γιάννη Καλατζόπουλο, Γεράσιμο Σκαφίδα. Ενώ την σπουδαία κυρία του θεάτρου Λήδα Πρωτοψάλτη θα τη απολαύσουμε στο ρόλο της ιδιοκτήτριας ΜΙ ΤΣΟΥ.  Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου.


Πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου, θα κάνει το έργο  «Θα Ονειρεύεσαι μια καινούργια φορεσιά» σε σκηνοθεσία της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη. Μια παράσταση που είναι βασισμένη στο ποιητικό έργο του  του Παναγιώτη Σούτσου «Οδοιπόρος». Με πρωταγωνιστές τους Μαρια Κιτσου, Δημήτρη Δρόσο, Μαρία Μουμούρη και Θεοδοσία Σαββάκη. (Τετάρτη με Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00)


Πρεμιέρα στις 19 Οκτωβρίου, θα κάνει και το έργο του Αρτουρ Σνίτσλερ,  REIGEN – Δέκα διάλογοι για το σεξ σε σκηνοθεσία και δραματουργία της Αλίκης Δανέζη Knutsen. Παίζουν Δανάη Σκιάδη και Νίκος Πουρσανόδης.


«Ορφέας και Ευρυδίκη» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου. Ένα  έργο που είδαμε πέρυσι από την σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, από 1η Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  για λίγες μόνο παραστάσεις, με πρωταγωνιστές τους Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη και Ευθαλία Παπακώστα.


Μετά τις Sold out παραστάσεις Mon Petit και Ορφέας & Ευρυδίκη, ο Δημήτρης Μπογδάνος επιστρέφει με την  δραματικά αστεία και τραγικά ειλικρινή κομεντί του Μαρκ Σαν Ζερμέν. «Ένα μάθημα χορού», που θα κάνει πρεμιέρα 28 Οκτωβρίου και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.


Από τις 21 Σεπτεμβρίου παίζεται η παράσταση «Μενεξέδες και Ζουμπούλια» σε κείμενο – σκηνοθεσία Νότη Παρασκευόπουλου. Μια αισιόδοξη παράσταση,  αφιερωμένη στους  ανθρώπους με άνοια.  Παίζουν: Γιάννης Αννουσάκης, Μαρίνα Κουτρούμπα, Μάνος Κωστής….


Από την Νέα χρονιά, ο Νικορέστης Χανιωτάκης, σκηνοθετεί το έργο του Έντουαρντ Άλμπι «Η Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;» με πρωταγωνιστές την Ελένη Ράντου, και τον Νίκο Κουρή. Πρόκειται για ένα έργο που μιλάει για το τώρα και τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ένα έργο με έντονο χιούμορ, πανέξυπνους διαλόγους, θίγει τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.   Θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιανουαρίου και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.


Νωρίτερα την ίδια μέρα,  πρεμιέρα θα κάνει η παράσταση «Στην Σκια της Πείνας» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ανοιξιάς Μπουντζιούκα.
Το «Rendez-vous?-Meat me on facebook» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Κοσμίδη, θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Μαρτίου. Είναι  η δεύτερη δουλειά της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη Ensemble 23  και αρχικά παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Σχολής Θεάτρου του Α.Π.Θ. Τo έργο πραγματεύεται τα διαχρονικά προβλήματα της νέας γενιάς στις σημερινές συνθήκες όπου τα γεγονότα της ζωής είναι μικρά, οι γνωριμίες  εύκολες, οι αναρτήσεις άπειρες, τα λόγια λίγα για να περιγράψουν τα συναισθήματα, ο χρόνος πάντα λίγος αλλά την ίδια στιγμή τόσο αφόρητα πολύς.



Παιδική Σκηνή:
Το πρόγραμμα του Θεάτρου, περιλαμβάνει και δυο παραστάσεις για νέους έφηβους, που φέρουν και οι δυο την σκηνοθετική σφραγίδα του Νικορέστη Χανιωτάκη.
Πρόκειται για την παράσταση «Το Συρματόπλεγμα» που  θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου στις 16:00μ.μ. Μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά κι εφήβους από 12 έως 18 ετών και έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα καθώς τα παιδιά συναντούν το ιστορικό θέμα των γενοκτονιών, μεταδίδοντάς τους την αξία της ισότητας, της φιλίας και της παιδικής αθωότητας. Η παράσταση είναι πλαισιωμένη με τα τραγούδια του αξέχαστου Μάνου Λόίζου.

«Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο» του Δημήτρη Σπύρου, είναι η δεύτερη παράσταση για έφηβους που θα δούμε να ανεβαίνει, αργότερα, στο Θέατρο Θησείον.  Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, γεμίζει τις ψυχές των νέων, οι οποίοι αφήνουν τις πέτρες για να ακούσουν τις μελωδίες του, που έμελλαν να σημαδέψουν ολόκληρη την Ελλάδα. Η παράσταση είναι μια ωδή στην ελευθερία, την ειρηνική συνύπαρξη και τις ξεχασμένες αξίες διανθισμένη από δημοτικά τραγούδια και την αυθεντική μουσική του Μίκη.
Στον ρόλο του αφηγητή ο Γιάννης Καλαντζόπουλος!
Στον ρόλο του Μίκη ο Γεράσιμος Σκαφίδας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.