Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ… – Του Μάκη Γιομπαζολιά

22 nostalgikes fotografies pou deichnoun pos epaizan ta paidia stin palia ellada foto 05
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Μάκη Γιομπαζολιά

Οι 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι, που έχασαν την ζωή τους και εκείνοι που παλεύουν στις εντατικές, έγιναν θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, σε μερικά δευτερόλεπτα, άντε σε λίγα λεπτά της ώρας.

Ba39e78cd8da4e75e03732f91d2ab0afΟι ανακριτές και εισαγγελείς, που θα ερευνήσουν πολυετείς συμβάσεις, θα μιλήσουν με εκατοντάδες συγγενείς των θυμάτων, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, διοικητικά στελέχη των ελληνικών σιδηροδρόμων και υπεύθυνα πολιτικά στελέχη, θα χρειαστούν τουλάχιστον μήνες έως χρόνια, για να καταλήξουν, να καταλογίσουν και να κατηγορήσουν.

Η δίκη ή οι δίκες που θα ακολουθήσουν, θα κρατήσουν επίσης μήνες ή χρόνια.

Το γενικό πένθος και η λαϊκή οργή, μετά από τόσα χρόνια, θα έχουν ίσως εκτονωθεί. Οι διοικητικά υπεύθυνοι θα έχουν αλλάξει, οι περισσότεροι. Οι ποινικές ευθύνες θα έχουν παραγραφεί, για κάποιους. Και οι μέχρι τότε εκλογές θα έχουν “κρίνει”, πριν από την δικαιοσύνη, τις πολιτικές ευθύνες, κατά το συνταγματικό άρθρο ” περί ευθύνης υπουργών”.
Μετά από χρόνια.. Όμως οι 57 χάθηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά..!
Η Ελλάδα που δεν αλλάζει. Είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα αυτού του τόπου, με όλο τον πόνο, για τους 57 των Τεμπών, τους 104 του Ματιού και τόσα άλλα θύματα της εθνικής μας καχεξίας, αβελτηρίας ή και αναισθησίας..!
Η Ελλάδα που δεν αλλάζει. Είναι το θέμα διαδικτυακής εκδήλωσης-διάλεξης , που οργανώνει ο όμιλος ΑΚΤΙΔΑ την επόμενη Δευτέρα 20 Μαρτίου ( ώρα 19.00 ), εξ αιτίας της τραγωδίας των Τεμπών. Άμεσα, όχι μετά από χρόνια.
Γιατί, αν η Ελλάδα δεν αλλάξει, Τέμπη και Μάτια θα έχουμε δυστυχώς κι άλλα..!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.