Οσκαρ: “Τα Πάντα Ολα” η ταινία των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ απέσπασε 7 χρυσά αγαλματίδια

Oscars e1678621703537
Facebook
Twitter
LinkedIn

Βραβεία Οσκαρ 2023

Η 95η τελετή απονομής  Οσκαρ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λος Αντζελες με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ

230312112731 oscars 768x461

Η  ταινία « Τα Πάντα Ολα («Everything Everywhere All At Once» των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ «σάρωσε» στα Οσκαρ κερδίζοντας συνολικά 7 χρυσά αγαλματίδια.

Η Μισέλ Γεό   είναι η πρώτη Ασιάτισσα που βραβεύεται με το Οσκαρ Α΄Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Τα Πάντα Όλα» . Η τιμητική διάκριση έρχεται μετά από μια μακρά καριέρα σε ταινίες δράσεις όπως οι «Crouching Tiger Hidden Dragon» και «Yes, Madam». «Για όλα τα μικρά αγόρια και τα κορίτσια που μου μοιάζουν και παρακολουθούν απόψε, αυτή είναι μια ένδειξη ελπίδας και δυνατότητας», ανέφερε – μεταξύ άλλων – στον ευχαριστήριο λόγο της.

Ο Μπρένταν Φρέιζερ έλαβε το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Φάλαινα»

Ο Κι Χουί Κουάν κέρδισε το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου ενώ η Τζέιμι Λι Κέρτις αυτό του Β’ Γυναικείου Ρόλου – και οι δύο για τις ερμηνείες τους στην ταινία «Τα Πάντα Όλα».

Το πολεμικό δράμα « Ουδέν Νεώτερον απο το Δυτικό Μέτωπο» σε παραγωγή Netflix κέρδισε συνολικά 4 βραβεία συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το Οσκαρ πήγε στο «Πινόκιο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο». Η ταινία «Γυναικείες Κουβέντες» της Σάρα Πόλεϊ  απέσπασε το Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και το «Navalny» κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.