Τέμπη: Αποκάλυψη Κούγια για τις 3 κοπέλες – Το τραγικό «σημάδι» αναγνώρισης

640e09abe8e66
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τέμπη: «Οι οικογένειες αδιαφορούν για αποζημιώσεις», λέει ο Αλέξης Κούγιας

O Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τέμπη, τόνισε πως οι συγγενείς των θυμάτων δεν ενδιαφέρονται για τα μέτρα στήριξης, αλλά θρηνούν για τα νεκρά παιδιά, τους γονείς, συγγενείς και συντρόφους τους που σκοτώθηκαν.

Σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα Τέμπη, ο γνωστός ποινικολόγος είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ:

«Σιγά σιγά αρχίζω και συναντώ τους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι επέλεξαν εμένα και τους συνεργάτες μου. Ούτε ένας δε μου έχει θέσει ακόμη θέμα αποζημίωσης. Ούτε ένας δεν έχει πει τίποτα. Εκείνο που λένε όλοι είναι “γιατί” και “πώς θα ζήσουμε από δω και πέρα”».

Υπογράμμισε δε πως, ναι μεν η διευκόλυνση της ζωής με μέτρα στήριξης είναι σημαντική, ωστόσο, οι οικογένειες από εδώ και πέρα θα ζήσουν για όλη τους τη ζωή ένα δράμα.

«Πώς θα ζήσουν; Θα βλέπουν φωτογραφίες;. Oι μισές από τις οικoγένειες που εκπροσωπώ δεν είχαν σώματα των ανθρώπων τους για να θάψουν»

Τέμπη: Τραγική αποκάλυψη για τα τρία κορίτσια από το Καστράκι

Συγκλονιστικά είναι δε τα όσα αποκάλυψε για τις τρεις κοπέλες από το Καστράκι Καλαμπάκας.

Όπως είπε, οι δίδυμες αδελφές και η πρώτη τους ξαδέλφη αναγνωρίστηκαν από τρία κολιέ και βραχιόλια που τους είχε κάνει δώρο η οικογένεια του μικρού κοριτσιού που είχαν βαφτίσει λίγες μέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα.

Τέμπη δίδυμες

Οι δίδυμες αδελφές και η πρώτη τους ξαδέλφη αναγνωρίστηκαν από τρία κολιέ και βραχιόλια που τους είχε κάνει δώρο η οικογένεια του κοριτσιού που είχαν βαφτίσει λίγες μέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα, είπε ο Αλέξης Κούγιας

«Θα παραγραφούν τα αδικήματα, εάν δεν γίνει γρήγορη ανάκριση»

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων εάν δε δίνει γρήγορη ανάκριση.

Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και να μην αρχίσουν να κρατούνται προσωρινά άνθρωποι που δεν πρέπει να κρατηθούν. «Πραγματικά, αν αποδοθούν κατηγορίες, θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες».

Όσο για τους πολιτικούς, σημείωσε πως «έχουν φροντίσει με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών τα αδικήματα τους να παραγράφονται»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.