ΑΠΕΡΓΙΑ 16 Μαρτίου:Στην απεργία συμμετέχει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας

680 e6fb6fb6 6ea9 4f67 946c d04c1595d9c9
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σήμερα   16 Μαρτίου 2023  Απεργία :προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ . Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από  τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ»  θα παραμείνουν κλειστοί  και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Λόγω της απεργίας που κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ο Προαστιακός δεν θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο.

Δεμένα θα παραμείνουν  τα πλόία  καθώς η ΠΝΟ θα συμμετέχει στην απεργία.

Η απεργία αρχίζει στις 00.01 της 16ης Μαρτίου και θα λήξει στις 24.00, όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΝΟ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, που αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, καλεί σε απεργιακό συλλαλητήριο, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ενωση Ελεγττών Εναέρις Κυκλοφορίας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου, από 00.01 ως 24.00», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών στην απεργία, από 00:01 έως 24:00 τοπική ώρα, η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους  εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ

Με αίτημα να απαιτηθεί, «μαζί με όλους τους εργαζομένους και τον λαό, να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών».

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης και την αποχή από τις δικαστικές αίθουσες αποφάσισε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία με αυτοπρόσωπη παράσταση των προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής στη Λάρισα

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση καλεί την Πέμπτη τους διανομείς η ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου). «Την Πέμπτη 16 Μάρτη απεργούμε και διαδηλώνουμε στο κέντρο της Αθήνας. Καλούμε στις 12:00 συγκέντρωση στα Χαυτεία (Αιόλου και Πατησίων). Δίνουμε προσυγκέντρωση στις 11:00 στα γραφεία του σωματείου μας, Σκυλίτση 10» αναφέρουν.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.