Ελένη Τοπαλούδη: «Να συσταθεί ταμείο βοήθειας οικογενειών θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες»

Τοπαλουδη
Facebook
Twitter
LinkedIn

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στον Έβρο για τον φράχτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε μαζί με την σύζυγό του, Μαρέβα, τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας που βιάστηκε δολοφονήθηκε άγρια από δύο άντρες στη Ρόδο.

Η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018. Από τότε οι γονείς της Τοπαλούδη φωνάζουν. Στις δικαστικές αίθουσες, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις πορείες. Τώρα είχαν την ευκαιρία να τα πουν και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη σύζυγο του, Μαρέβα, που τους επισκέφθηκε στο σπίτι τους, στο Διδυμότειχο.

«Να γίνει η σύσταση ενός ταμείου αλληλοβοήθειας των θυμάτων, των οικογενειών, από εγκληματικές ενέργειες. Να μπορέσει να μας βοηθήσει αυτό το ταμείο, αυτές τις οικογένειες που αντιμετωπίζουνε εκτός από το ψυχολογικό και τον οικονομικό Γολγοθά τους», δήλωσε ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης.

«Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα

Από το περασμένο καλοκαίρι οι οικογένειες των θυμάτων με επιστολή τους στη πολιτική ηγεσία είχαν ζητήσει αυστηροποίηση των ποινών και όχι μόνο για τους δράστες τέτοιων εγκλημάτων αλλά και συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των θυμάτων.

«Εμείς αυτό που λέμε, όλες οι οικογένειες και όχι μόνο η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη είναι ότι είμαστε εδώ. Όποιος αρχηγός κόμματος, όποιος φορέας ή η πρόεδρος της Δημοκρατίας θελήσει να μας φωνάξει και να συζητήσουμε αυτές τις προτάσεις μας, είμαστε εδώ, να συνεισφέρουμε, να φανούμε χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο κος Τοπαλούδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.