Ε τι ‘εχασε ο Αριστοφάνης που δεν είχε στην εποχή του τραίνα – Γράφει ο Παυλος Αλέπης

10070 aristofanis vatrachoi 220x340 product popup
Facebook
Twitter
LinkedIn
Ε τι ‘χασε ο Αριστοφάνης που δεν ειχε στην εποχή του τραίνα.
Ουτε να πηγαίνει μεχρι την Επίδαυρο….
Εχασε πάντως την θεατρική σκηνή της εντυπωσιακής επανεκκίνησης τους στο σταθμο Λαρισης…με τις προσπάθειες και τις ΟΝ κάμερα δηλώσεις του καθηγητη αναστηλωτή μπαλαντέρ.
Και τον χορο , μαεστρικα καθοδηγούμενο απ τον σκηνοθετη , να…χειροκροτεί.
Στις 8 και 25 πρωινη , ακριβως ο υπουργος επιβιβάσθηκε στο πρώτο βαγονι. Το δρομολόγιο επανεκκίνησης έγραφε Αθηνα-Καλαμπακα, αλλα αφού στην πλατφόρμα χαμούλης, ανάψανε τα φλας και γράψανε οι καμερες τις δηλώσεις.
ΟΜΩΣ ο κ Γεραπετριτης κατέβηκε στην Ταναγρα, πήδησε βιαστηκα στο υπουργικο αυτοκίνητο και ο οδηγός του , τον πηγε απευθείας στο αεροδρόμιο….
Οχι δεν πηγε στα…καμαρίνια ο πρωταγωνιστής
Εντολή- λεει- του Μητσοτάκη ηταν να πετάξει ως το Παρισι και να παρακαλέσει τους Γαλλους να βοηθήσουν στην ανόρθωση και επανόρθωση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ…
Ω και παλι ωω . αμα λέμε Πολιτική, εννοουμε ιλουστρασιον πολιτική, οχι φθήνιες
Βρε ουτε στην Καλαμπάκα δεν έφτασε , κατέβηκε , θα εγραφε σίγουρα ο κωμοδιογράφος και ασφαλώς θα προσέθετε την αποψη του, πως δεν μας έφθαναν οι Ιταλοί παρακαλαμε τωρα και τους Γαλλους.. (Αργότερα και τους Ελβετούς, αν βεβαια τακτοποιήσουν πρωτα τις Τραπεζες τους…)
Στην Λάρισα και ειδικά στα Τεμπη δεν τα βρίσκουν αυτα διολου στεια. Ο Θρήνος των 57 δεν θα καταλαγιάσει ποτε… Τα τραινα θα περνούν διαρκώς πανω κάτω , μα θλιβερά θα σφυρίζουν στην ανθρωπινη εγκληματική παραλειψη δεκαετιων…
Ο Γεραπετριτης, ο Κώστας Καραμανλής ,οι Υπουργοι και ο Κυβερνήτης Μητσοτακης , οι πρώην οι επόμενοι και οσοι υπεγραψαν ανα καιρούς, θα ξαναμπούν στα τραίνα.
Με η χωρίς δηλώσεις και υποσχέσεις
Η Τραγωδία δεν θα στοιχειώσει αυτούς.. Την συλλογική μνήμη θα την στοιχειώσει ασφαλώς ..πολυ πολύ περισσότερο.
Η Τραγωδία θα θυμιζει πάντα τις παραλείψεις και την αναποτελεσματικοτητα και την ΕΥΘΥΝΗ ανεξάρτητα του δικαστικού καταλογισμού.
Καποτε θα κλείσουν την παρένθεση αυτη οι ανθρωποι και θα ξαναγυρισουν στην πεποίθηση της ασφαλειας και της σταθερότητας των …σταθερης τροχιας μεσων.
Θα γινουν τα τραίνα το ασφαλέστερο μεσον…και παλι.
Και δεν θα χρειάζονται οι …διαβεβαιωσεις των πολιτικών.
Και δεν θα χρειάζεται να μεσολαβούν ολες οι ανθρώπινες απαξιώσεις των εργαζόμενων, ουτε οι… εργαλοιοποιησεις ζητημάτων ασφαλείας..
Θα θεωρείται δεδομένο, πως , με βάση το ωραριο του δρομολογίου σου, θα φθάσεις απλα , χωρίς καρδιοχτύπι
Κάποτε.
Ειτε προεκλογικά , ειτε μετεκλογικά. Ανεξαρτήτως διαχειριστων της Εξουσίας και των εντυπώσεων
.Αυλαία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.