ΟΣΕ: Ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο Intercity για Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Στο πρώτο βαγόνι ο Γεραπετρίτης

Screenshot 4
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο πρώτο δρομολόγιο με αναχώρηση από τον σταθμό Λαρίσης για Καλαμπάκα ταξιδεύουν σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς έναν και πλέον μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σε δηλώσεις του στις κάμερες ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «Σήμερα έχουμε την επανεκίννηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας για την Βόρεια Ελλάδα για Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα με μια μικρή χρονική υστέρηση καθώς είχε προγραμματιστεί για προχθές. Είμαστε μέσα στο πρόγραμμά μας όσον αφορά στο σύνολο σχεδόν των αμαξοστοιχιών, απομένει ο προαστιακός σιδηρόδρομος για το Κιάτο που θα εκκινήσει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία γίνονται κυρίως για την ανάδειξη του φωτισμού μέσα σε σήραγγες προς τη διαδρομή για Κιάτο».

Στη συνέχεια ευχαρίτησε τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train.

«Η πολιτεία μετά το τραγικό δυστύχημα ανέδειξε τρία σημαντικά ζητήματα τα οπια οφείλουμε να αποδεχθούμε και να πολεμήσουμε για αυτά» είπε και συνέχισε: «Το πρώτο είναι να πέσει άπλετο φως στο ζήτημα του δυστυχήματος και να αναδειχθούν οι ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν. Το δεύτερο να υπάρχει επανεκκίνηση με ασφάλεια. Το τρίτο είναι η ανάταξη τους επιπέδου ασφάλεια των σιδηρόδρομων σε ένα πιο μόνιμο επίπεδο».

Στις ράγες τα Intercity: Επανεκκινούν από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα
Το πρώτο δρομολόγιο της Ηellenic Train ξεκίνησε στις 08:28 από το σταθμό Λαρίσης προς Καλαμπάκα και το δεύτερο δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:28 και θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα, μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του δικτύου με όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα. Μειωμένα δρομολόγια, χαμηλές ταχύτητες/μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δύο σταθμάρχες ανά σταθμό, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχικά στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου.

Ειδικότερα, σήμερα τα δρομολόγια έχουν ως εξής:

Στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα:

Από Αθήνα η αμαξοστοιχία IC52, με ώρα αναχώρησης 10:28
Από Θεσσαλονίκη η αμαξοστοιχία IC55, με ώρα αναχώρησης 10:08
Στη διαδρομή Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα:

Από Αθήνα η αμαξοστοιχία 882, με ώρα αναχώρησης 08:28
Από Καλαμπάκα η αμαξοστοιχία 887, με ώρα αναχώρησης 16:45
Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν σε κυκλοφορία οι λεωφορειακές γραμμές της Helllenic Train σε επιλεγμένες διαδρομές, έως την πλήρη αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, για την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 είναι προγραμματισμένα τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λιανοκλάδι-Αθήνα, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Τα δρομολόγια που ήδη εκτελούνται είναι:

Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο
Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο
Άνω Λιόσια – Κάντζα
Αθήνα – Χαλκίδα
Προαστιακός Πάτρας
Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο
Διακοφτό – Καλάβρυτα
Ικόνιο- Θριάσιο – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (εμπορευματικό)
Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας -Προμαχώνας
Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο (εμπορευματικό).

Την ίδια ώρα, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των απολογιών των τεσσάρων κατηγορουμένων, νέα πρόσωπα, υψηλότερα στην ιεραρχία από τους τρεις σταθμάρχες και τον επιθεωρητή αυτών, αναμένεται να μπουν στο «κάδρο» των δικαστικών αρχών και είτε να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, είτε να εξεταστούν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Βέβαιη θεωρείται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η κλήτευση των δύο προφυλακισμένων κατηγορουμένων σε συμπληρωματική απολογία, όσο προχωρά η έρευνα και η δικογραφία εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.