Εμβόλιο κατά του καρκίνου έως το 2030!

Shutterstock 1731649345 768x512
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει στόχο να αλλάξει την κατάσταση με ένα σχέδιο, την «Αποστολή Καρκίνος», το οποίο στοχεύει «να σώσει περισσότερες από 3 εκατομμύρια ζωές» έως το 2030.

Ενα εμβόλιο κατά του καρκίνου, με βάση την τεχνολογία mRNA, θα «ειδοποιεί» το ανοσοποιητικό σύστημα για τον όγκο που ήδη αναπτύσσεται στο σώμα του ασθενούς, προκειμένου να μπορέσει να του επιτεθεί και να τον καταστρέψει, δίχως να βλάψει υγιή κύτταρα. «Τους τελευταίους μήνες μάθαμε ότι το mRNA δεν ήταν μόνο για μολυσματικές ασθένειες ή μόνο για την COVID» προσθέτει ο Μπάρτον τονίζοντας ότι πλέον «μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε είδους ασθένεια, καρκίνο, λοιμώδη νοσήματα, καρδιαγγειακά νοσήματα, αυτοάνοσα νοσήματα, σπάνιες νόσους. Εχουμε μελέτες σε όλους αυτούς τους τομείς και όλες έχουν τεράστιες προοπτικές».

Η φαρμακευτική εταιρεία Moderna που δημιούργησε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αναπτύσσει ταχύτατα πρωτοποριακά σκευάσματα για την καταπολέμηση καρκίνων αλλά και καρδιακών παθήσεων και λοιμώξεων του αναπνευστικού…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.