“Νέα Αριστερά”   Της Δέσποινας Μακρινού

Thumbnail (4)
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Νέα Αριστερά”

 ης Δέσποινας Μακρινού

 Με τα μάτια στραμμένα στο σοσιαλισμό του 21ου αιώνα” η ομάδα που αποχώρησε απο τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις της , δηλώνοντας και τυπικά παρόν στα πολιτικά δρώμενα. Στο κατάμεστο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ο Αλέξης Χαρίτσης επικεφαλής του νέου σχήματος, ανακοίνωσε την ονομασία της νέας φιλόδοξης προσπάθειας.

Νέα Αριστερά, γιατί πιστεύουμε στην κοινωνία της ισότητας, της δικαιοσύνης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της οικολογίας, της πράσινης ανάπτυξης.

“Είμαστε υπερήφανοι γιατί ως ομάδα καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα απο τα μνημόνια. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που έχουμε μπροστά μας, ωστόσο πιστεύουμε ότι μία καινούργια αρχή για τη συνείδησή μας, για την αριστερή μας και οικολογική συνείδηση, θα δώσει ελπίδα και δύναμη στην κοινωνία. Θα δώσει ώθηση στις κοινωνικές διεκδικήσεις. Θα απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής με τη δύναμη των ιδεών, θα δώσει περιεχόμενο στο κέντρο της πολιτικής. Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης του εγχειρήματος. Γνωρίζουμε ότι η μάχη με τη Δεξιά είναι σκληρή. Αλλά ελπίζουμε…”.

Thumbnail (5)Thumbnail (6)

Στο Σεράφειο συναντήθηκαν όλες οι γενιές της Αριστεράς στη χώρα μας. Ήταν μιά συνάντηση γεμάτη συγκίνηση, αγωνία, ανησυχία αλλά και ελπίδα για το μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.