Με τα τραγούδια που αγαπουσε αποχαιρέτησαν την Μυρσίνη Ζορμπά

Myrsini zorba
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναγωνιστές,  φίλοι συγγενείς ,δίπλα στο σύντροφο της ζωής της .κ. Αντώνη Λιάκο, και  όλοι μαζί αποχαιρέτησαν τη Μυρσίνη Ζορμπά που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου στην Ριτσώνα.

Την αποχαιρέτησαν με τα τραγούδια που αγαπούσε  «Αθανασία» με τη Δήμητρα Γαλάνη, «Το ακορντεόν – Δεν θα περάσει ο φασισμός» με τον Μάνο Λοΐζο, «Στον άλλο κόσμο που θα πας» με την Μελίνα Μερκούρη.

Mysrini zroba khdeia 2 (1)

Ο πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου και πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Αντώνης Αλακιώτης, στη σύντομη ομιλία του, ανέφερε: «Εκ μέρους της διοίκησης του Αποτεφρωτηρίου, θέλω να σας εκφράσω τα συλλυπητήρια μας για την απώλεια της αγαπημένης σας Μυρσίνης. Η απώλεια της είναι δυσαναπλήρωτη για τον πολιτισμό, για τον ανθρωπισμό και την πολιτική στη χώρα μας. Ως πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος θέλω να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια ενός ανθρώπου που διέθεσε μεγάλο μέρος της ζωής της στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Τα Παιδικά Χωριά SOS υπήρξαν από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου και σε πολλές δράσεις υπήρχε και υπάρχει συνεργασία και συμπόρευση. Οι ευχές όλων μας θα την ακολουθούν σε αυτό το τελευταίο μεγάλο και άγνωστο ταξίδι. Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στον κ. Αντώνη Λιάκο, τους συγγενείς και φίλους της».

3830811 (custom)

Λίγες ώρες πριν στο Πάρκο Ελευθερίας και συγκεκριμένα στο πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ – ΕΣΑ και νυν Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης ΣΦΕΑ έγινε η πολιτική κηδεία της Μυρσίνης Ζορμπά

Η Μυρσίνη Ζορμπά, πρώην υπουργός Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτής, πρώτη διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και εκδότρια, πέθανε το πρωί της Παρασκευής στα 74 της χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Επικήδειους εκφώνησαν  ο Αλέξης Τσίπρας   ο σύζυγός της Αντώνης Λιάκος καθώς και φίλοι και σύντροφοί της

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.