Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή η Σούλη Σαμπάχ στα 91 της χρόνια

Σούλη Σαμπάχ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Σούλη Σαμπάχ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια απο Κύπριο Πατέρα και Ελληνίδα μητέρα.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ.

Η Αναστασία Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, 16 Φεβρουαρίου 1932 – Αθήνα, 2 Μαΐου 2023), γνωστή κυρίως με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Σούλη Σαμπάχ («φως της ανατολής, φως της αυγής» στα αραβικά), ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο. Τη δεκαετία του 1950 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι». Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη. Έπαιξε επίσης στην τηλεόραση και στο θέατρο σε σημαντικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις.

Ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη. Έμενε στην Αθήνα.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση.. Ακόμα μια σπουδαία κυρία του θεάτρου μας ταξίδεψε χτες βράδυ για το φως….Η Σούλη Σαμπάχ (κατά κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου γεννημένη το 1931) η σπουδαία αρτίστα, που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι (ποιος δεν θυμάται την τσιγγάνα να τραγουδά το θρυλικό “Γαρύφαλλο στ’ αυτί” στην σπουδαία ταινία ΛΆΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ), που έζησε μια ζωή πλάι στον σύζυγο της λαμπερό κωμικό Δημήτρη Νικολαΐδη δεν είναι πια εδώ… Όσοι την γνωρίσαμε θα την θυμόμαστε για το μπρίο, το ταλέντο και την ευγένεια της.. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας…», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.