Αποκλειστικό: Μία εξομολόγηση ψυχής στο aVecnews από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Αλέκο Φλαμπουράρη

211403539 224502479498684 8212578850216344418 n
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αποκλειστικό

Μία εξομολόγηση ψυχής στο aVecnews από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς

Αλέκο Φλαμπουράρη

Υποψήφιος στην τιμητική τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας

60 χρόνια Αριστερά και συνεχίζουμε…

για να δώσουμε τη μάχη και σ΄αυτές τις εκλογές με όλες μας τις δυνάμεις, για να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μαζί με όλο το κόμμα και τον Αλέξη για να φύγει ο κ. Μητσοτάκης με το επιτελικό του κράτος και την καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ.

…εσύ και ν’ασπρίζουν τα μαλλιά σου δεν θα γερνάς!!!

1963-2023. Εξήντα χρόνια στην Αριστερά, ένα ταξίδι μεγάλο. Στο φόντο του  ιστορικού κύκλου του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα των μεγάλων κατακτήσεων, των μεγάλων ονείρων και των μεγάλων διαψεύσεων.  Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, οι σύντροφοί μου κι εγώ. Πάντα μαζί και πάντα συλλογικά. Συγχωνεύτηκα με τους συντρόφους μου και με το λαό μας, χωρίς ναρκισσισμούς και ελιτισμούς. Πορεύτηκα όπως ήθελα, η ζωή και τα συναισθήματά μου  βρίσκονται στα τραγούδια του Μίκη και των άλλων μεγάλων, στο στόμα των Ποιητών, όπως στο « αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσσου Λειβαδίτη, «Εσύ, κι ας βλέπεις να περνάν τα χρόνια σου και ν’ασπρίζουν τα μαλλιά σου δεν θα γερνάς. Εσύ και μες στη φυλακή κάθε πρωί θα ξημερώνεσαι πιο νέος. Αφού όλο και νέοι αγώνες θ’αρχίζουνε στον κόσμο».

Το ταξίδι συνεχίζεται γιατί αγαπώ και εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες από τα πρώτα τους βήματα μέχρι τα τελευταία. Γιατί όλοι έχουν το ρόλο τους, την ανεκτίμητη προσφορά τους, στους αγώνες, ιδεολογικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς. ΄Αλλωστε στην ίδια μοίρα είναι όλοι, από τα νιάτα μέχρι τα γεράματα. Τίποτα η ανθρωπότητα δεν έλυσε μέσα στους αιώνες – οι πόλεμοι υπάρχουν, ο φασισμός υπάρχει και η φτώχεια καλπάζει. Οι τρόποι και οι κουβέντες αλλάζουν. Υπάρχει το βάρος, συνεπώς, να διατυπωθεί η γλώσσα και οι τρόποι της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Και θα υπάρχει το μερίδιο που αναλογεί στα μεγάλα ή μικρά λάθη – η ζωή θα απαντήσει σε όλους και για όλα.  Ο σκοπός όμως είναι ο ίδιος, αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

Και με ρωτούν: « Άξιζε τον κόπο;» Σχεδόν απορώ. Πώς αλλιώς να ζήσεις δηλαδή, αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος; «Τι σας κράτησε;» με ρωτούν. Η ύπαρξή μου απαντώ, που  δεν μπορεί παρά να  κατοικεί εκεί που βρίσκονται της Γης οι κολασμένοι. «Ναι, αλλά τι σας κράτησε συγκεκριμένα;», επιμένουν. Μίσησα το φασισμό, τη σκλαβιά, τη φτώχεια και την ασχήμια και κυρίως την αδικία, απαντώ. Ονειρεύτηκα ευτυχισμένους τους ανθρώπους και αυτό ποτέ δεν ξεθώριασε.

Να μιλήσω για τα μικρά, αλλά και για τα σπουδαία, για τις ήττες τις πολλές, αλλά και τις νίκες, τις μετρημένες, λίγες αλλά μεγάλες νίκες. Για τα μεγάλα λόγια που φωνάξαμε στους δρόμους… Στον ορίζοντα ένας καλύτερος κόσμος, που δεν έμελλε να έρθει όπως τον φανταστήκαμε στα νιάτα μας, αλλά που ποτέ δεν διανοηθήκαμε να παραιτηθούμε από την διεκδίκησή του.

Κάπως έτσι κρατήσαμε οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, μέσα από αντιφάσεις, ιδεολογικούς εγωισμούς, ματαιώσεις, αγκυλώσεις και ανεκτικότητες, παρά τις οχιές που μας «δάγκωναν» στα ταραγμένα χρόνια. Ή ακόμη και εκείνες τις υπέροχες ώρες, σούρουπο στη διαδήλωση, που ένιωθες ότι αλλάζεις τον κόσμο.

Και κάπως έτσι μπήκαμε όλοι μαζί παλαιότεροι και νεότεροι, στο μεγάλο ρήγμα του 2015. Κυβέρνηση της Αριστεράς, λοιπόν.

Μια απόδειξη ότι «γίνεται»  και ότι ακόμη και όταν η «επανάσταση» αργεί, μπορείς να κάνεις ό,τι είναι εκείνη τη στιγμή δυνατόν  για τους πολλούς κι αυτό είναι πολύ – πολύ σπουδαίο, που όπως απεδείχθη το είχαμε υποτιμήσει στρογγυλο – καθισμένοι στο «ηθικό πλεονέκτημα» άλλων εποχών.

Τελειώνω την μαρτυρία μου αυτή, όπως άρχισα « Στις 21 Μαίου όλοι και όλες στην κάλπη για την νίκη του Συριζα Προοδευτική Συμμαχία για να τελειώνουμε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Γιατί η παραμονή της Ν.Δ. στο τιμόνι της χώρας θα είναι καταστροφική. Τίποτα  δεν θα αφήσουν όρθιο και πουθενά. Και το λέω, ακριβώς επειδή έχω αυτήν την μεγάλη εμπειρία των χρόνων. Πρόκειται για την πιο σκοτεινή εκδοχή της ιδιοτελούς ελληνικής δεξιάς, τεχνολογικώς προηγμένης.  Με αυτούς η δημοκρατία τίθεται εν αμφιβόλω και δυστυχώς με τρόπους όχι εμφανείς. Λυπάμαι πολύ – όταν δεν εξοργίζομαι – για τη στάση των προοδευτικών κομμάτων, που τους αβαντάρει.  Ελπίζω, ο ελληνικός λαός να  έχει αντιληφθεί την κατάσταση και να κάνει το κουμάντο του.  Βρίσκομαι ολόψυχα σ’αυτόν τον αγώνα και αναμένω τη νέα προοδευτική κυβέρνηση!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.