Μιά φωνή απελπισίας απο την Ουγκάντα!

Thumbnail (3)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μιά φωνή απελπισίας απο την Ουγκάντα!

“Σας γράφω απ’ την Ουγκάντα, όπου πρόκειται να υπογραφεί ένας βάρβαρος «αντι-ομοφυλοφιλικός» νόμος, και ήδη μας κυνηγούν σαν τα ζώα.

Πριν μερικές μέρες, γείτονες ευνούχισαν ένα τρανς άτομο με κουζινομάχαιρο. Δεν μπορούσαμε να πάμε στην αστυνομία γιατί θα μας συλλάμβαναν, κι έτσι αναγκαστήκαμε να ψάξουμε για γιατρό που θα μας δεχόταν, αφού οι περισσότεροι μας έκλειναν την πόρτα.

Οι οικογένειές μας μάς απορρίπτουν, χάνουμε τις δουλειές και τα σπίτια μας, μας χτυπάνε, μας βιάζουν… κι όχι μόνο.

Ζητώ τη στήριξή σας. Σας παρακαλώ.

Αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μας έκκληση για βοήθεια. Απ’ τη στιγμή που θα υπογράψουν τον νόμο, ό,τι κάνουμε, ακόμα κι η αποστολή αυτού του email κι η συγκέντρωση πόρων, θα είναι παράνομα. Αλλά αυτή τη στιγμή, υπάρχει ακόμα ένα μικρό περιθώριο για στήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδων, κι η δωρεά σου μπορεί να βοηθήσει να σωθούν ζωές.

Ζητάμε τη συμπαράστασή σας στη δημιουργία καταφυγίων για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν, καθώς και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη νομική υποστήριξη αλλά και την ψυχική στήριξη σε τραυματισμένα άτομα. Χρειαζόμαστε επειγόντως ασφαλή στέγη για να ξεφεύγουμε απ’ τα αγριεμένα πλήθη.

Δεχόμαστε καταιγισμό κλήσεων που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια. Είμαι συντετριμμένος και δεν ξέρω πού αλλού να απευθυνθώ.

Κι όλα αυτά επειδή τολμήσαμε να αγαπήσουμε. Μπροστά στην αδιανόητη βαναυσότητα και τη βία, σε παρακαλώ υπερασπίσου το δικαίωμά μας στην Αγάπη.

Ουσιαστικά με τον νέο νόμο δεν θα μπορούμε καν να υπάρχουμε ως ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι στην Ουγκάντα.

Θα μπορούσα να καταδικαστώ σε ισόβια φυλάκιση μόνο και μόνο επειδή φίλησα τον σύντροφό μου ή και να εκτελεστώ για επαναλαμβανόμενα ομοφυλοφιλικά «αδικήματα». Η ενοικίαση σπιτιού σε ΛΟΑΤΚΙ+ θα γίνει παράνομη, και θα μπορούσα ακόμα και να φάω 20 χρόνια φυλακή επειδή στέλνω αυτό το email.

Μας αποκαλούν «βλάσφημους βρωμιάρηδες», αλλά δεν είμαστε εμείς που προκαλούμε αφάνταστο πόνο σε ήδη ευάλωτα άτομα. Γνωρίζω κοπέλες που τις έχουν βιάσει μέλη της οικογένειάς τους για να «γιατρέψουν» τη «λεσβιακή αρρώστια» τους.

Γκέι, στρέιτ, λεσβίες και τρανς, θέλουμε απλά να ζούμε και να αγαπάμε χωρίς φόβο. Δεν γνωρίζω πότε θα έρθει αυτή η μέρα, αλλά σίγουρα δεν είναι η σημερινή, κι ο αγώνας μας για αγάπη πρέπει να συνεχιστεί. Όπου κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας”.

 

Στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης κυκλοφορεί ψήφισμα απο την AVAAZ.org για την ΛΟΑΤΚΙ+ της Ουγκάντας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.