Απο τον Σύλλογο Υπαλλήλων της ΕΤΕ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο ΣΥΕΤΕ και η ΟΤΟΕ ζητησαν συναντηση με τη διοικηση προκειμενου
να ζητησουν να υπαρξει λυση στο θεμα των δανειων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 135 ΑΘΗΝΑ 6.12 2017 Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Λ.ΕΠ.Ε.Τ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση της Τράπεζας, παρά την απόγνωση στην οποία οδηγεί τις μέρες των εορτών τους 16.000 περίπου συνταξιούχους, δεν κατέβαλε, ως όφειλε, τις υποχρεώσεις της στον ΛΕΠΕΤΕ ούτε το μήνα Δεκέμβριο.
Το Νοέμβριο, η Διαχειριστική Επιτροπή, παρότι η Τράπεζα δεν κατέβαλε τις υποχρεώσεις της, πήρε απόφαση ομόφωνα, να κατανείμει μόνον τις εισφορές, οι οποίες τότε αρκούσαν για να πιστωθούν οι Επικουρήσεις των συνταξιούχων μας στο ακέραιο. Το μήνα Δεκέμβριο, όμως, οι εισφορές αρκούν μόνο για το 18% περίπου των επικουρήσεων.
Ενόψει της επανάληψης της συνεδρίασης της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ με θέμα, «Λήψη απόφασης για την πληρωμή των επικουρικών παροχών μηνός Δεκεμβρίου 2017», το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ κάλεσε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 10:00 στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ σε κοινή σύσκεψη τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Συνταξιούχων, του ΤΥΠΕΤ και του ΣΥΤΑΤΕ, με τους νομικούς τους συμβούλους, ώστε να εξεταστούν όλες οι νομικές πλευρές του θέματος, προκειμένου να ληφθεί κοινή απόφαση που θα διασφαλίζει τον ΛΕΠΕΤΕ στην τόσο κρίσιμη περίοδο που βρισκόμαστε.
Ο ΣΥΕΤΕ έγινε δέκτης αιτήματος του Συλλόγου των Συνταξιούχων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου, να μην ψηφίσει η Διαχειριστική Επιτροπή την πίστωση του 18% ως έναντι της επικούρησης του Δεκεμβρίου, διότι ενδεχομένως θα δημιουργούσε νομικά προβλήματα. Παρότι, η νομική εκπροσώπηση του ΣΥΕΤΕ υποστήριξε πως η δικαστική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για το ΛΕΠΕΤΕ δεν επηρεάζεται από μια τέτοιου περιεχομένου απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής, έγινε δεκτό το αίτημα.
Στη συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής κατατέθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων να μην πιστωθεί, έναντι του συνολικού ποσού, το διαθέσιμο για το μήνα Δεκέμβριο και για το δώρο των Χριστουγέννων, αφού η Τράπεζα δεν κατέθεσε το οφειλόμενο ποσό ώστε να συμπληρωθεί στο ακέραιο η επικουρική παροχή. Εφόσον η διανομή ή όχι αφορά στους συναδέλφους συνταξιούχους, υπήρξε ομόφωνη απόφαση εργαζομένων και συνταξιούχων να μην διανεμηθεί το υπάρχον ποσό επικουρικών παροχών μηνός Δεκεμβρίου και δώρου Χριστουγέννων, ικανοποιώντας το αίτημα του Συλλόγου Συνταξιούχων.
Ο ΣΥΕΤΕ καλει τη Διοίκηση της Τράπεζας, έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή, να μην αφήσει χωρίς επικουρηση τις μέρες των Χριστουγέννων 16.000 συνταξιούχους και τις οικογένειές τους και να καταβαλει τις υποχρεωσεισ της στον λεπετε
η Διοίκηση ταυτοχρονα πρέπει άμεσα να ρυθμίσει τισ δάνειακεσ υποχρεωσεισ των συναδελφων συνταξιούχων που τους αφηνει ακαλυπτουσ με δικη της ευθυνη
η οτοε και ο συετε ζητησαν συναντηση με τη διοικηση προκειμενου
να ζητησουν να υπαρξει λυση στο θεμα των δανειων…….

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΥΝΕΔΕΛΦΙΣΣΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.