Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! – Απο το WWF Hellas !

Thumbnail
Facebook
Twitter
LinkedIn

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

Δευτέρα 5 Ιουνίου

 Απο το WWF Hellas !

 Η ημέρα αυτή αποτελεί μια υπενθύμιση της σημασίας των συλλογικών  προσπαθειών για τη διαφύλαξη της υγείας και της βιωσιμότητας του πλανήτη. Σε μια εποχή που ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει πολυάριθμες περιβαλλοντικές προκλήσεις, από την κλιματική κρίση και την αποψίλωση των δασών, έως τη ρύπανση και την απώλεια της βιοποικιλότητας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να τον προστατέψουμε από το να αναλάβουμε ουσιαστική δράση.

Μια από τις δράσεις που την τελευταία χρονιά κάνει το WWF για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι η αναδάσωση μέρους του Εθνικού Δρυμού Σουνίου γύρω από τον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου!

Μέχρι σήμερα, με την σημαντική συμβολή των υποστηρικτών, αλλά και τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, έχουν φυτευτεί πάνω από 16.000 δέντρα.

Σκοπός ωστόσο είναι, μέχρι το τέλος της χρονιάς να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του συνόλου της καμμένης έκτασης, με την φύτευση συνολικά 25.000 δέντρων.

Για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζεται η βοήθεια όλων!

Με την βοήθεια του καθενός μας μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο η αποκατάσταση μίας πολύ σημαντικής περιοχής, που το 2021 και σε λιγότερο απο 10 χρόνια κάηκε για δεύτερη φορά.

Εαν η προσπάθεια αυτή έχει θετικό αποτέλεσμα, θα δώσει το εναρκτήριο έναυσμα για μιά καινοτόμο φυτευτική προσέγγιση στην αναβάθμιση των πρακτικών αποκατάστασης καμμένων περιοχών στην χώρα μας.

Ας γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με σύνθημα:

Φύτεψε τώρα ένα δέντρο στο Σούνιο

Περισσότερες πληροφορίες στο WWF Hellas. Tηλέφωνο 210-3314893

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.