Ανδρέας Λοβέρδος – Νίκος Ανδρουλάκης – Δυο ξένοι στο ίδιο Κόμμα

Androulakis loverdos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με την «άκρως εμπιστευτική» επιστολή του στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι παραιτείται απ’ όλα τα κομματικά όργανα στα οποία συμμετέχει, όπως και από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος- τονίζει ότι οι λόγοι της παραίτησής του είναι «αμιγώς πολιτικοί» και εύχεται στον κ. Ανδρουλάκη, τα στελέχη και τα άλλα μέλη του κόμματος «καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους». Ο κ. Λοβέρδος «κλείνει» τη δήλωση -με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ- εκτιμώντας ότι η «πεντακάθαρη» απόφαση «είναι για καλό».

Η ρήξη, η οποία έρχεται σε μία φάση γενικότερων ανακατατάξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς, θεωρείτο σχεδόν δεδομένη από την προεκλογική περίοδο, καθώς Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος δεν έβλεπε μέλλον στα σχέδια που «εξυφαίνονταν» από τη Χ. Τρικούπη για ρόλο του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ υπήρχε έντονη απογοήτευση γιατί θεωρήθηκε ότι δεν εκτιμήθηκε ο προεκλογικός του αγώνας για το κόμμα.

Η αντίδραση της Χ. Τρικούπη

«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές». Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο από Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με την παραίτηση Λοβάρδου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή έφτασε στα γραφεία του κόμματος σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιόποίηση της στα ΜΜΕ.

«Κάθε στέλεχος συμμετέχει οικειοθελώς και όταν η βούληση παύει, μπορεί να αποχωρήσει»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.