Η Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

5c4f0ce6825e634fae29b5d2 1 scaled 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η 38χρονη Έφη Αχτσιόγλου, με σπουδές στη Νομική και κυβερνητική εμπειρία από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εισέρχεται πρώτη στην εσωκομματική κούρσα εν όψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της σήμερα Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών.

Οι πρώτες δηλωσεις

Η υποψηφιότητά μου, ωστόσο, για τη θέση της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκ των πραγμάτων δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορά την Ελλάδα, αφορά την κοινωνία.

Αφορά την Αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχής, αφορά και κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη.

Αφορά την πάγια και κοινή μας επιδίωξη το κοινωνικό ζήτημα να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη.

Αφορά το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας, ανθρωπιάς και ελπίδας για να μην καθορίζονται οι ορίζοντες του καθενός και της καθεμιάς από τις κοινωνικές συνθήκες της γέννησής του».

Η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά όπου και μεγάλωσε. Το 2006 αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο δημόσιο δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες. Στα χρόνια που ακολούθησαν εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο εργατικό δίκαιο, παρεμβαίνοντας ενεργά στο διεθνή επιστημονικό διάλογο για τα εργατικά δικαιώματα στην Ευρώπη. Το 2015 αναγορεύτηκε διδάκτορας νομικής με τιμητική διάκριση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.