Τι ακούμε και τι δεν βλέπουμε ! στην Τηλεόραση…Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

11692595 10204651588073034 5010812496292450948 n 746x500
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των ανθρώπων μας, που χάθηκαν στο Μάτι. Πληγή που δεν λέει να κλείσει και είναι γεγονός ότι αντιθετα με άλλες τραγωδίες ,  που τις προσπεράσαμε ,και ας χάθηκαν ανθρώπινες ψυχές και τις κλάψαμε αλλά…  Αλλά έχω την εντύπωση ότι ο τρόμος  που ζήσαμε τότε μας σώζει σήμερα.    .

Το Μάτι  μας τρομάζει ακόμα!   Σε κάθε πυρκαγιά που ξεσπάει  , σκεφτόμαστε:Τρομάρα μας   μην πάθουμε το ίδιο… Παναγία μου θα καούμε σαν εκείνους. Αλλά σε μια βδομάδα θα ξεχάσουμε οτι οι Δήμοι δεν έκαναν τη δουλειά που έπρεπε και εμείς δεν βοηθήσαμε σ΄αυτό. Και η γραφειοκρατία βουνό μπροστά μας. Ασε που  δεν ανανεώθηκε με σύγχρονα καναντέρ ο στόλος της πυρόσβεσης και οτι οι πυροσβέστες μας παίζουν τη ζωή τους στα ζάρια για τρεις και εξήντα…

Εχω  λοιπόν την εντύπωση ότι οι προειδοποιήσεις και η κινητοποίηση που γίνεται από τον κρατικό φορέα έχει αφετηρία το Μάτι.

Για αυτό και σε κάθε ανακοίνωση επίσημη των λειτουργών προσθέτουνε ΄΄Σκοπός μας είναι να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή’’ .Και φυσικά πρωτεύει αυτή η σκέψη. Αλλά από την άλλη σκέφτομαι γιατι δεν έγινε μάθημα η τραγωδία της Ηλείας με 67 θύματα. Αυτοί δεν ήταν άνθρωποι:

Σε τούτες εδώ τις πυρκαγιές βλέπω την ΄΄απόσυρση σιγά σιγά της πληροφόρησης .

.Τούτη τη στιγμή καίγεται ακόμη η Ρόδος .

Πληροφορούμεθα σιγά και ταπεινά ότι η φωτιά συνεχίζει να καίει το παρθένο δάσος του Προφήτη Ηλία. Μέχρι εκεί !Να και πάλι τα πλάνα  στα γαλάζια κύματα και ποιοι σελέμπριτις παραθερίζουν αυτή τη στιγμή στις γαλάζιες ακτές. Και αφου γαληνεύει η ψυχή μας,μας πετάνε και μια ανακοίνωση ότι  είμαστε καλύτερα  τουριστικά από το 2019.Μάλιστα και νόμιζα ότι βρισκόμαστε στο 2023!

Δεν είδα πουθενά να αναφέρονται τα ρεπορταζ  στις οδηγίες κάποιων πρακτορείων ξένων χωρών ,που λένε μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα λόγω ακρίβειας και πυρκαγιών. Δεν άκουσα ότι έχουν ακυρωθεί κρατήσεις. Τέλος πάντων είναι σαν αυτές τις ειδήσεις που τους ξεφεύγουν 5 ΄΄ ΄δεύτερα και μετά δεν τις ξαναακούς δεν τις ξαναβλέπεις.

Οπως στη συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν που ο Τούρκος Πρόεδρος ακούσθηκε να λέει που είναι ο Δένδιας; Το ξαναείδατε αυτό το πλάνο ;

Εγω δεν το ξανάδα και δεν το ξανά άκουσα. Ετσι λοιπόν σκέφτομαι –έχουμε ακόμη μπροστά μας τον κίνδυνο με τις πυρκαγιές με τον επερχόμενο καύσωνα και ο Θεός να μας σώσει- ότι όσο και να μας διασκεδάζουν τους φόβους μας ότι εντάξει δεν έγινε και τίποτα αφου δεν κάηκε κανενας –οι περιουσίες ξαναφτιάχνονται!!!Οι εκατοντάδες ψυχούλες  ζωάκια του δάσους που ξεροψήθηκαν ; Η χλωρίδα η πανίδα ;Η  κομμένη αναπνοή μας από τα καμμένα δάση και το πράσινο που δεν θα ξαναδούμε;Καλά ας μην συνεχίσω γιατι θα με πείτε ακτιβιστρια γραφική αριστερή. Και καλα θα κάνετε! Γιατι αυτή είμαι και αυτοί είστε

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.