Νέα Αγχίαλος : Ο Εφιάλτης τέθηκε…υπό έλεγχο – Προς το παρόν!

Image 2023 07 27t233718 334 840x332
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Σπίλμπεργκ  μόνο θα μπορούσε  να μεταφέρει στις οθόνες μας τον πανικό 2.500 πολιτών και τουριστών που δεν έβλεπαν μόνο τις φλόγες να κυκλώνουν τα σπίτια τους στη Ν.Αγχίαλο αλλά   άκουγαν  και τις αλλεπάληλες εκρήξεις απο τις αποθήκες των πυρομαχικών .Μεγαλύτερο πανικό δημιούργησε το ωστικό κύμα που έκανε θρύψαλα τζαμαρίες  και πορτοπαράθυρα σε απόσταση απο την πηγή της καταστροφής 6 χιλιομέτρων. Στις μικρές μας οθόνες  παρακολουθήσαμε άφωνοι  το  πέταγμα  δημοσιογράφου και του τηλεοπτικού συνεργείου στο έδαφος απο το ωστικό κύμα.

Ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, όταν έγιναν συνεχείς και ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών που τυλίχθηκε στις φλόγες και βρίσκεται 4χλμ. βορειοδυτικά της Αγχιάλου και 6χλμ. από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυη φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών τέθηκε υπό έλεγχο. Ωστόσο, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι πυροτεχνουργοί της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα προσεγγίσουν το σημείο για αρκετές ώρες, καθώς είναι υψηλότατο το θερμικό φορτίο.

Γιά άλλη μια φορά Λιμενικό και ιδιώτες  απεγκλώβισαν  από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου ως το βράδυ της Πέμπτης,  τουλάχιστον 133 άτομα.. Ο απεγκλωβισμός πραγματοποιήθηκε από 15 ιδιωτικά σκάφη με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού, ενώ όλα τα άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου και από εκεί στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης, όπου και  διανυκτέρευσαν.

Εν τω μεταξύ ,δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό άλλα αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

Τα F-16 μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Λάρισας. Παράλληλα, επιστρατεύθηκε  μη επανδρωμένο αεροσκάφος HERON για την εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή που βρίσκεται η αποθήκη των πυρομαχικών.

Από τη μεγάλη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο καταστράφηκε και το κτιριακό συγκρότημα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα».

Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού που βρίσκονταν επί της εθνικής οδού Βόλου-Μικροθηβών ήταν σε απόσταση αναπνοής από την αποθήκη πυρομαχικών, όπου έγιναν οι αλλεπάλληλες μεγάλες εκρήξεις το απόγευμα με αποτέλεσμα η φωτιά να φθάσει στους υπαίθριους χώρους του Συνεταιρισμού και στη συνέχεια να παραδοθούν στις φλόγες όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στις εγκαταστάσεις της «Δήμητρας» ήταν αποθηκευμένες ποσότητες προπανίου και οινοπνεύματα, αφού ο Συνεταιρισμός παρήγαγε τα φημισμένα τσίπουρα και κρασιά.

Στην περιοχή υπάρχουν θερμές εστίες και γίνονται προσπάθειες να συγκρατηθούν τα καντηλάκια και να μην έχουμε απο την αρχή πυρκαγιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.