Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Ψαθά η κόρη του Δημήτρη Ψαθά

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÂÉÂËÉÏÕ ÓÕËËÏÃÇ ×ÑÏÍÏÃÑÁÖÇÌÁÔÙÍ ÔÏÕ Ä ØÁÈÁ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Μαρία Ψαθά έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 17 Αυγούστου αφήνοντας πίσω της το μεγάλο έργο του πατέρας της το οποίο διαχειριζόταν επι σειρά δεκαετιών τα πνευματικά του δικαιώματα.

Η Μαρία Ψαθά η κόρη του θρυλικού θεατρικού συγγραφέα της μεταπολεμικής περιόδου του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου Δημήτρη Ψαθά, δεν ζει ανάμεσά μας.

Η Μαρία Ψαθά έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 17 Αυγούστου αφήνοντας πίσω της το μεγάλο έργο του πατέρας της το οποίο διαχειριζόταν επι σειρά δεκαετιών τα πνευματικά του δικαιώματα.

Η Μαρία Ψαθά για όσους ασχολούμαστε με το πολιτιστικό ρεπορτάζ και τη γνωρίσαμε καλύτερα, μελετούσε πολύ καλά τις ιδέες και τις προθέσεις των θεατρικών παραγωγών πάνω στο έργο του πατέρα της και μετά έδινε το “οκ”  για να ανέβει μια παράσταση πάνω στη σκηνή.

Θυμάμαι μια φορά σε μια συνέντευξη τύπου που τόνισε: «Το έργο του πατέρα μου το θέλω άθικτο όπως το δημιούργησε εκείνος. Δεν επιτρέπω πολλές αλλαγές και μοντερνισμούς, επιτρέπω μέχρι εκεί που αντέχει το έργο.»

Έτσι κράτησε ζωντανό το έργο του Δημήτρη Ψαθά μέχρι τώρα. Το έδινε μεν στους θεατρικούς παραγωγούς, εμπιστευόταν σπουδαίους σκηνοθέτες και καλούς ηθοποιούς γι αυτό και τα έργα του Ψαθά καταχειροκροτήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και άφησαν το στίγμα τους μέσα στο ελληνικό θέατρο και μετά το θάνατο του σπουδαίου μας θεατρικού συγγραφέα.

Η Μαρία Ψαθά διοργάνωσε δεκάδες αφιερωματικές εκδηλώσεις για τον πατέρα της, σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ παράλληλα επανέκδιδε τα έργα του.

Το έργο της συνεχίζει τα τελευταία χρόνια η κόρη της και εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα Νίτσου η οποία έχει αναλάβει και τη διεύθυνση των εκδόσεων.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.