Προς απαγχονισμό επειδή “δεν συνεμορφώθην”

Victories campaigns 250x250
Facebook
Twitter
LinkedIn
 
 

Προς απαγχονισμό επειδή “δεν συνεμορφώθη”

Ο Μοχάμεντ είναι μόλις 27 ετών έλαβε μέρος στις διαμαρτυρίες εναντίον του καθεστώτος του Ιράν και ένας δικαστής αποφάσισε πως πρέπει να απαγχονιστεί δημοσίως

Ο Μοχάμεντ είναι στη φυλακή και υπόκειται σε φρικτά βασανιστήρια..

Υπάρχει ελπίδα:

Η παγκόσμια δημόσια πίεση έχει αποτρέψει και στο παρελθόν εκτελέσεις στο Ιράν. Τώρα άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο ενώνουν τη φωνή τους σε μιά προσπάθεια να αποτραπεί η εκτέλεση. Διακεκριμένοι δικηγόροι ζητούν απ’ τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κι από κυβερνήσεις να βοηθήσουν να ανατραπεί η απόφαση .

 

 
Το πάθος του Μοχάμεντ είναι η πυγμαχία, κι είναι πρωταθλητής στον σύλλογό του στο Μασχάντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράν. Όταν ήταν 23 ετών παράτησε την πάλη για να αγωνιστεί για τις αρχές του. Το 2019 κατέληξε πολιτικός κρατούμενος όταν συνελήφθη επειδή συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Τώρα ξεκινά ο μεγαλύτερος αγώνας του: όχι στο ρινγκ, αλλά για τη ζωή του.

Όταν οι ιστορικές διαδηλώσεις διαδέχτηκαν τη δολοφονία της Μάχσα Αμίνι απ’ την αστυνομία πέρσι, το βάρβαρο καθεστώς του Ιράν εξαπέλυσε μια βίαιη καταστολή για να συντρίψει την εξέγερση.

Τα βασανιστήρια κι οι εκτελέσεις κρατουμένων έγιναν σύντομα το πιο αιματηρό εργαλείο καταστολής. Πολλοί άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο μέσα σε δύο μήνες κι εκτελέστηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Τώρα είναι η σειρά του Μοχάμεντ.

Στο AVAAZ κυκλοφορεί κείμενο για συλλογή υπογραφών,

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.